vrijdag, april 27, 2007

UFO ----> FO

Onlangs heb ik me voorgenomen om de bak met door verschillende omstandigheden niet-afgemaakte spullen die al veel te lang op de plank in mijn hobby staat nu eindelijk eens door te werken en er regelmatig iets uit te pakken om eindelijk af te maken. Streven is om voor de verhuizing (begin december als het meezit) de bak UFO's leeg te hebben.

Dit was de eerste:Gemaakt van Sesamstraat-, streepjes en sterretjesflanel uit Engeland. De achterkant is van dezelfde streepjesflanel gemaakt. De tussenlaag is van Hobbs eko-katoenen batting (geweldig materiaal om mee te werken!). Het is gemaakt voor een ledikantje.

Dit de 2e en 3e.

Ik kan heel moeilijk kleine lapjes (en bolletjes garen en stukjes lint en knopen en en en) wegdoen. Ik zie in alles nog wel mogelijkheden. Lastige eigenschap soms (want uiteindelijk slibt je huis wel vol). En toch, als ik dan zie wat ik uiteindelijk nog met die kleine lapjes kan doen, ben ik toch ook weer blij met mijn verzameldrang (ik kan er trouwens niet aan doen, ben erfelijk belast). 2 Slabbers, misschien voor de weggeef of misschien voor de houd (want slabbers heb je nooit teveel).

De voorkanten zijn 'patchworken' van restjes van Frommes-luiers (katoen) en de Sesamstraat-deken (flanel) en nog wat andere friemelstukjes flanel. Op mijn naaimachine heb ik een kruissteek-siersteek, die kon ik hier goed voor gebruiken. De achterkanten heb ik uit een oud, overbodig badlaken geknipt. Drukknoop erop, klaar om vlekken te vangen.

Er ligt ook nog een stapel wasbare luiers in verscheidene stadia. Sommigen moeten gelockt worden, anderen voorzien van klittenband of drukknopen. Weer anderen zijn nog niet meer dan losse onderdelen. Volgende project?

2 opmerkingen:

Irma zei

Wat post jij veel in korte tijd, ik krijg het bijna niet bijgelezen!

Ik vind de slabs zo leuk! En helemaal leuk als je het doet van stofjes waar je een herinnering aan hebt. Ik gooi de laatste tijd geen broeken en overhemden meer weg zonder er een stuk uit te knippen. Ik wil van die stukken iets maken: een deken of een slinger of misschien iets anders. Aan een slab had ik nog niet gedacht. Een spijkerslab, is dat niet stoer!

Anoniem zei

Ja, ik sloeg een beetje door gister met bloggen hè?

Van die patch-slabbers ga ik nog wel meer maken. Die vind ik zelf ook erg leuk. Onlangs gaf ik er eentje weg en de ontvangende mamma vroeg me in welke winkel ik die gekocht had. Uit mijn eigen toko, lol.

Ik vind een slinger van bijzondere lapjes trouwens een top-idee. Een dierbare herinnering om met de verjaardagen op te hangen. Dank voor het idee!

Doeg,
Judith