zaterdag, april 28, 2007

BBQ

Voor ons is het barbeque-seizoen bij deze geopend (ik weet dat het eigenlijk barbeCue is, maar ik vind het met een q veel leuker en het kort ook lekkerder af). Gisteravond voor het eerst (met vesten en dikke sokken aan wegens de koude wind) het vuurtje voor de eerste keer dit jaar opgestookt. Niet uitgebreid, gewoon hamburgers op bolletjes met 3 verse salades erbij.

We bbq'en niet zo gek vaak, maar zoonlief vindt het geweldig. Zeker als hij mag helpen 'omdraaien'. Eigenlijk vinden we dat een eenvoudige, snelle bbq veel leuker is dan zo uitgebreid (urenlang in de keuken staan), vaak heb je uiteindelijk veel te veel op tafel staan (en zit je tegen heug en meug de laatste vleesjes naar binnen te werken...). We doen ook wel eens alleen zelf-gemarineerde sateetjes op het rooster. Lekker met stokbrood en pindasaus, een groene salades en fruitsalade.


Dit is 'm, onze trouwe vriend. Niet zo groot, maar wel practisch. Ik kreeg hem vorig jaar voor moederdag. Maar dat was niet echt een verrassing. Ik had hem namelijk zelf gekocht (├ęcht Hema), voor vaderdag (om ons oude, kleine, zeer gammele bbq'tje na 10 jaren dienst eindelijk naar de eeuwige jachtvelden te kunnen sturen). Thuis gekomen wilde ik hem in de kadokast zetten... naast het kadootje dat ik al eerder voor L. had gekocht. Straal vergeten, hoezo dom! En toen kreeg ik hem dus zelf. Tja.
Ik kocht hem omdat ik de vorm leuk vond en de limegroene kleur geweldig. Helaas begon 'ie na 1 keer bbq'en al te roesten en zwart uit te slaan. Dahaaaag, mooie verflaag.

2 opmerkingen:

Irma zei

Je bent uit mijn "bloglines" verdwenen. Geen rss-feed zegtie
Heb je iets aan je instellingen veranderd?

Anoniem zei

Hoi Irma,

Bij mijn weten heb ik niets veranderd aan mijn instellingen. Sterker nog, ik zou niet eens weten hoe dat moet ;o)

Doeg,
Judith