dinsdag, april 17, 2007

Voor Irma

Even wat beeldmateriaal van wat ik wel en niet mooi vind (in gebreide sokken).

Uit het Twisted Sisters Socks Workbook (ik denk écht dat jij dit een geweldig boek zult vinden!)

Dit vind ik fantastische sokken. Die kleuren, jummie, zo vrolijk!
Hier laten ze zien (ik vrees dat dat op de foto niet helder doorgekomen is) hoe van 8 'rovings' verschillende 2-ply-garens zijn gemaakt.


Dit vind ik ook leuk. Meer streperig.


En dit my dear, vind ik dus afschuwelijk: het poolen van kleuren. De onderste 2 foto's zijn willekeurig van het internet geplukt.De vorige viel nog mee, maar dit paar.... hier krijg ik echt de kriebels van. Er zijn grenzen aan ongelijke sokken. En dan ook nog zulke flitsen. Zonde!

Hoe bedenken ze het? Om groene boorden en hakken bij deze wol te gebruiken. Schande!

Weet je wat ik net bedenk? Ik stuur je het boek op (ik kan het wel even missen, ja, dat kan ik best wel, denk ik). Kun jij even kijken, lezen, genieten, ideeën en/of inspiratie opdoen. Komt het vanzelf een keer bij me terug. Idee?

4 opmerkingen:

Irma zei

Wat een eer....maar het is me duidelijk!
Het is maar goed dat smaken verschillen. Ik vind het poolen van kleuren juist SCHITTEREND. In wolbroekjes vond ik dat ook al zo leuk. Nee, de kleur van de hak spoort niet, mee eens en ik zou anders verven om het pooleffect te krijgen.

odette zei

Twisted sisters was mijn allereerste sokkenboek en vind het nog steeds een erg leuk boek.

odette zei

Wat is nu precies het poolen van kleuren???

Judith zei

Hoi Odette,

Ik vind het boek super, maar weer heel anders dan het eerste. Weer veel patronen (leuk, origineel), maar ook veel info over breitechnieken enzo. Ik vind het de moeite waard.

Poolen is imo het ophopen van een bepaalde kleur in het breisel, waardoor vlekken of strepen (verticalig) of flitsen ontstaan. De kleuren zijn niet evenredig verspreid, maar vormen 'poelen'. In handgeverfde garens gebeurt het nogal eens. Ik vind dat heel lelijk, anderen niet :o)

Doeg,
Judith