vrijdag, april 27, 2007

Mooi zwart is niet lelijk

Eén keer in de zoveel tijd gooi ik de wasmachine vol met kleren die geverfd en/of opgefrist moeten worden. Pakje textielverf erbij. Makkelijker kan niet. Gister was er een lading zwart aan de beurt.


Vorig jaar had ik in de uitverkoop 3 broeken (2 lange en 1 skatebroek, met zakken en stiksels en zo) voor D. gekocht, in niet-zo-fijne-kleuren (vandaar de belachelijk lage prijsjes). Ze passen hem nu en dus de hoogste tijd voor een metaverfose. Er lag nog een t'shirt met akelige vlekken die er zelfs na 3 keer wassen niet uit wilden (zo leuk die waterspeelplaats op de camping van vorig jaar: geel zand + water = modder: modder + onze zoon = vlekken in optima forma). 3 Mint-kleurige onderbroeken konden er ook mooi bij. En verder een t'shirt en hemd in saai blauw en groen. Die laatsten hadden we gekregen van de buurvrouw van mijn schoonzus. Af en toe komt er een zak kleding naar ons toe, waar ik altijd wel iets bruikbaars uit kan halen voor D. Haar jongste zoon is net een slag groter dan D, reuzehandig voor ons. Speelbroeken zijn eigenlijk altijd welkom voor onze rauzer, die zo vaak zijn knieën door de broeken slijt. Omdat haar kledingsmaak nogal afwijkt van de onze, is niet alles bruikbaar voor ons. Dus na ons kijkt onze buurvrouw (moeder van D's boezemvriend) de zak nog even door en daarna gaat het restant door naar de halfjaarlijkse kledingaktie of naar de kringloopwinkel.


D. is heel kritisch in zijn kledingkeuze (al vanaf peutertijd geeft hij heel duidelijk aan wat hem wel en niet zint... en ik maar denken dat alleen meisjes dat hadden... hoe mis kon ik het hebben?) en effen shirtjes hoef ik niet in de kast te leggen. Doet hij niet aan (ja, onder een trui of vest of zo). Dus om deze spullen te ontsaaien, heb ik ze meegeverfd. Even een paar elastiekjes erom geknoopt voor een beetje tie-dye-effect. Hij heeft ze (gelukkig!) goed gekeurd.1 opmerking:

odette zei

Ben ik ook nog steeds eens van plan. Ik ben al textielverf liggen, maar mijn kinderen hebben geen effe t-shirts. Zou die eigenlijk gewoon moeten kopen.
Leuk resultaat zo met die elastiekje.