vrijdag, april 20, 2007

Meet Kick

Dit is Kick. Met Kaa Ie Cee Kaa.
De heer K. Vors, om het volledig te maken.

Ik vond hem net in de tuin onder de pol vergeetmenietjes. Volgens mij is het goed volk, hij bracht een bloemetje voor ons mee. Gelukkig, want gifkikkers wijzen we natuurlijk de deur. Ik vind hem wel een koukleum hoor, zoals hij daar staat met zijn sjaaltje om. Het is trouwens wel een kek sjaaltje, ik zal hem eens vragen waar hij die vandaan heeft.

Kick is mijn allereerste Amigurumi-probeerseltje. Kick is 7 cm groot en gemaakt van katoen met een beetje glans, zijn sjaal is van zelfgeverfde sokkenwol. Zijn lijfje is gevuld met katoenen watten.

Op de één of andere manier ben ik mijn sokkenbrei-mojo een beetje kwijt. Misschien ligt het aan het weer? In het najaar begint het altijd enorm te kriebelen en dat móet ik sokken breien. Wellicht is nu het tegengestelde gaande? Of misschien zit ik gewoon wel aan mijn tax voor dit seizoen. Snel geteld heb ik sinds het najaar zo'n 45 paar sokken gebreid (groot en klein en alles daar tussenin). Bijna de hele familie is voorzien van nieuwe sokken, onze eigen laden puilen uit en tussendoor heb ik nog een paar paar voor lieve vriendinnen gebreid. Ik heb nog een paar sokken half-af liggen. De boorden zijn af, een halve hak ook en toen was ik ze een beetje zat. Verder ligt er nog een stukje paarse boord in de wacht-stand, te wachten op inspiratie voor het uiteindelijke patroon en bijpassend garen. Want nu is het even op, geloof ik. Voor mijn pijnlijke en stijve schouders is het beslist goed deze tijdelijke breipauze.... Tsja.

Dus tijd om wat andere dingen te doen. Haken dus. Ik heb al een aantal jongleerballetjes voor zoonlief gemaakt (later blogje volgt) en kreeg ineens zin om eens te amigurmui'en (nee, dat is vast geen bestaand werkwoord. Patroontjes gezocht op het internet (wat is dit toch een heerlijke instant-nspiratiebron). Nu Kick klaar is, maak ik me klaar voor dit, dit, dit, dit of toch dit (de vogeltjes vind ik leuk, in andere kleuren).

Gehaakte sokken lijken me niet erg comfortabel, maar misschien valt dat met sokkenwol wel mee (ik denk aan haken gelijk aan katoen en dat is natuurlijk niet fijn voor sokken). Ik vond in ieder geval een heel aanlokkelijk patroon. Misschien ooit, gewoon om het eens te proberen? (Oh help, zo begon ik ooit met sokken en iedereen weet hoe dat 'eenmalige' is verlopen!)

Zoonlief gaat er al helemaal vanuit dat Kick voor hem is gemaakt ('Hallo kikkertje, welkom in je nieuwe huis'). Ik wilde hem (Kick dus) eigenlijk aan mijn tas hangen. Dus daar moeten we het nog maar eens even over hebben :o)

6 opmerkingen:

Tijm zei

Wat een geweldig snoeppie!! Prachtig zo'n nieuwe bewoner erbij

odette zei

Ik merk ook dat het sokken een breien een beetje op de achtergrond raakt met het mooie weer. Ben met heel andere zomerse dingen bezig. Geen nood van de herfst komt het wel weer terug.
Wat een schatje die kikker. Ben ook een beetje aan het haken, vind het best wel leuk.

odette zei

Ik zou wel willen weten hoe je die jongleer balletje heb gehaakt.
Mijn jongens zullen het wel leuk vinden als ik zoiets zou maken.

Judith zei

Hoi Odette,

Als het lukt, schrijf ik morgen een blogje over de jongleerballetjes. Plus het patroontje. Met op het eind een wellicht verrassende conclusie ;o)

Doeg,
Judith

Irma zei

Ha! Alleen stoffige kikkers! Net zoals aardewerken slakken. Jaja...;)

lucie zei

Leuk hoor mister kick!
ik heb er ook last van hoor, geen sokken hier, maar wel haken...ik denk dat het aan het weer ligt.