woensdag, april 04, 2007

Ingewikkeld?

Nee, ontwikkeld...

Mijn magische bol is inmiddels getransformeerd tot anderhalve sok (rest volgt) en de inhoud heb ik voor me liggen. Mijn oogst: 2 stekenmarkeerders, 2 kabelnaaldjes, 2 houten eendenknoopjes, 2 keramiek kattenknopen (waarvan eentje nu een prominent plekje heeft ingenomen op mijn tas) en een bolletje paars Bamboe-garen (Phildar). Hmm, wat zal ik daar eens van gaan maken? Het voelt superzacht, ik kijk er naar uit om er mee te breien of haken.


Met het ontwikkelen van het laatste deel van de bol heb ik gesmokkeld. Ik heb even getwijfeld hoe ik de 2e sok wilde hebben. Omdat de kleuren/strepen vrij breed zijn, vind ik het eigenlijk mooier om de 2e sok gelijk te breien (met smallere streepjes/stukjes vind ik het juist wel geinig om ze niet gelijk te breien, met sommige wol is dat ook gewoon onmogelijk). Maar toen moest ik de bol dus vooraf verder afwikkelen om de herhaling van de kleuren te vinden en van daaruit te beginnen. Minder spannend dan gewoon verder gaan waar ik gebleven was en breiende weg de kadootjes ontdekken. Nou goed, uiteindelijk gaat het toch ook om een fijn paar gelijke sokken dat ik met veel plezier ga dragen.

Ik heb een lekker lange boord gebreid en een verstevigde hak (ben ik helemaal dol op tegenwoordig, sluit zo fijn aan).

Het is trouwens wonderlijke wol. In het lamplicht kan ik sommige kleuren maar amper onderscheiden, terwijl dat in het daglicht toch geen enkel probleem is. Ik kan me nu een heel klein beetje voorstellen hoe kleurenblinde mensen dat hebben.

Ik heb veel plezier van het hele magische-bol-gebeuren. Het maken van de bol plus inhoud voor 'mijn' ontvanger, het wachten op en het krijgen en uitpakken van mijn eigen magische bol en het op afstand bekijken van andermans bollen. Tis allemaal leuk. Als er een volgende keer komt, doe ik weer mee!

3 opmerkingen:

Irma zei

Ik vind het niet leuk dat ik je foto's niet kan vergroten..nou moet ik het op afstand maar zien te zien...wat is dit voor -isme?...Trouwens, weet je al wie je swapper is? Wordt dat nog ooit op de officieel onthuld?

Irma zei

op de =
op de lijst

Judith zei

Ja, ik weet wie mijn swapper is. Onbedoeld uitgekomen. Officieel wordt het volgens mij niet bekend wie wie wat gestuurd heeft. Maar een beetje speurneus vindt wel aanwijzingen in/aan/op de verschillende pakketjes. Tenminste ik denk wel dingen te herkennen.

Hoe ik de foto's kan vergroten, ik weet het niet. Sommige doen het wel, anderen niet. Geen idee hoe of wat. Jij?