vrijdag, april 27, 2007

Bieb bieb

Vanmorgen heb ik mezelf verplicht (oei, streng) om eerst iets uit de afmaak-bak te pakken voor ik iets voor mezelf mocht maken (ik had geen idee wat, maar ik wilde even lekker achter de naaimachine, iets 'scheppen').

Na het afwerken van een pompoen-luier (die ik ooit voor Frommes voor een bestelling naaide, maar die nooit verder gekomen was, nadat ik halverwege ontdekte dat ik de verkeerde maat had zitten knippen, dom, dom!) in de lappenkast gedoken.

Een poosje terug heb ik een leuk ruiltje met Lucie gedaan. Een breitas met vulling van mij voor een verrassingspakket met allerhande leuks van haar. In de doos zaten o.a. verschillende lapjes en met twee daarvan ben ik aan de slag gegaan. En... het werd een tas. Een tas voor de Bibliobus-boeken. Mét vakje binnenin voor portemonnee en sleutelbos.De buitenkant is een licht-glanzende zwarte stof met geborduurde bloemen. De binnenkant is van aubergine-kleurige katoen. De handvaten van zwart band van de markt en een restje aubergine keperband. Onderin de tas heb ik 'hoekjes' genaaid, zodat er vorm in de tas zit en hij rechtop blijft staan.

Nog een al-dan-niet-nuttig weetje. Ameland is de enige gemeente in Nederland zonder vaste bibliotheek. Vandaar dat we ons hier moeten behelpen met de wekelijkse bibliobus. Dát is wat ik nog het meeste mis van de stad waar ik ooit met veel plezier woonde. Urenlang door de bieb struinen, eindeloos veel boeken om uit te kiezen (als je veel leest, is een bus boeken echt heel erg beperkt, gelukkig kun je altijd boeken aanvragen, maar dat is toch anders dan ze in de bieb doorbladeren én een kostbare hobby), tijdschriften lezen en met de mooiste boeken naar huis, heerlijk.

2 opmerkingen:

lucie zei

Wat leuk om dat stofje terug te zien! en zo grappig ik heb er een rokje van....

gr Lucie

Tijm zei

Ja de Bieb in Leeuwarden is echt geweldig! Ik kom er wekelijks en als ze op zondag open zijn nog eens. Zo'n mooi gebouw, zoveel keuze. Ik vind het echt boffen!
En zou niet zonder het lidmaatschap kunnen.

By the way........volgend weekend gaat mijn dochter naar jou eiland om nog een paar daagjes rust te pakken voordat ze haar HAVO examen ingaat.