donderdag, april 19, 2007

Groene vingers

Een nieuw seizoen, een nieuwe ronde in de groententuin. De tuin is al omgehaald en bemest (met poep van opa's paarden), de indeling voor dit jaar staat op papier (wisselteelt), de aardappels zijn gepoot, er staat een aantal potten in de vensterbank met jonge plantjes, de rest volgt in etappes.

De postbode bracht een doosje zaden van de Bolster. Voor heerlijke biologische groenten. We hadden nog wat over van vorig jaar en samen met deze aanvulling belooft het een afwisselend menu te worden. Ik verheug me nu al op een (hopelijk) goede oogst.


Die leuke wiebel-lieveheersbeestjespen was van zoonlief, maar ik heb hem ingepikt (foei mamma). De vulling was al vlot leeg geschreven, maar heb ik inmiddels vervangen door een nieuwe (Bic, dus dat schrijft lekker).

3 opmerkingen:

Tijm zei

Je bent al net zo'n tuinfreaak als mij.Ik ben lid van VELT. Is een aanrader.

Judith zei

Wij hebben het dikke bio moestuinierboek van Velt. Al jaren in gebruik, alles wat we willen weten, staat erin. We noemen het onze Velt-bijbel :o)

Ik moet eerlijk zeggen dat ik slechts lichtgroene vingers heb. Die van Leo zijn beduidend groener, zeker wat de moestuin betreft.

Doeg,
Judith

siem zei

HA ha dat van die lichtgroene vingers dat herken ik wel, vind het ook erg leuk het tuinieren maar weet er niet zo heel veel van. Wat ik dan weer wel weet is dat goede zaden bij de Bolster vandaan komen. Ik vind het alleen zo jammer (puur nostalgisch hoor) dat ze weg zijn uit Kielwindeweer, heb echt een zwak voor deze plaatsnaam.