donderdag, april 26, 2007

5 Streepje 12

In onze familie hebben we een codewoord voor alles dat met Sinterklaas te maken heeft. Als we iets geheim moeten houden voor kleine oortjes, hebben we het over 5 streepje 12. Dit is zo ingeburgerd, dat ik afgelopen december in de speelgoedwinkel vroeg of ze het kadootje wilden inpakken voor 5 streepje 12. Toen ze heel verbaasd keken, had ik pas door dat ik in geheimtaal aan het praten was.

Tot vorig jaar hoefde ik eigenlijk helemaal niet zo geheimzinnig te doen voor D. Het hele Sint- en Pietgebeuren ging nog een beetje langs hem heen. Dat was heel gemakkelijk voor ons. Maar kleine kindjes worden groot (veel te snel trouwens) en dus moesten de hulpsinten hier in huis hun manier van werken een beetje aanpassen. Ook dat heeft zijn charme trouwens. Lekker ouderwets stiekem doen.


Eerst had ik het Sint-inpakpapier gewoon tussen de andere rollen staan, maar dat heb ik vorig jaar toch ook maar 'verstiekemd'. Een katoenen zak waar de rollen precies in passen. De zak staat in de bak tussen de andere rollen, onopvallend in een hoek van mijn hobby.
Ik weet het, het is april. Maar ik kwam deze foto's tegen toen ik de laptop aan het ontzooien was. Ik kon het niet laten ;o)


2 opmerkingen:

Tijm zei

Zo snel kan ik alle nieuwe berichtjes niet lezen! : )

odette zei

Wij noemde sinterklaas ook altijd 5-12 om kinderoortjes te omzeilen. Maar zelfs nu de jongste niet meer geloofd noemen we het nog steeds 5-12, dat zit er zo ingebakken.
Ik verstopte de rollen inpakpapier en stikkertjes op de meest rare plaatsten. Kon ze af en toe zelf niet eens meer terugvinden.