zaterdag, april 14, 2007

Warme dag

Ondanks de onvermijdelijke zeewind was het hier vandaag ook zeer behaaglijk. Fantastisch, het leven verplaatst zich weer steeds meer naar buiten. Buitenspelen, buiten eten, de was buiten, buiten breien. Ik ben hélemaal klaar voor de zomer. En de tuin ook bijna. Vandaag wat potten gevuld met bloeiend leuks, de laatste laag verf op onze nieuwe tuinstoelen, de parasol van zolder gehaald (ja, ja, misschien een beetje optimistisch) én de tuinkachel vanavond lekker opgestookt.


De gietijzeren tuinkachel was een kado voor ons trouwen ('99) van Leo's broers/zwagers/(schoon)zussen. We steken hem niet zo gek vaak aan, wegens de (over)last voor de buren, maar het is zo lekker knus en warm om een avondje rond het vuur te zitten. Beker thee erbij, sok op de pennen. Het leven is zo gek nog niet...

P.s. Voor de kenner. Ja, dat groene spul op de achtergrond is zevenblad. Vorige maand nog niets te zien en nú. Een drama! Moet hoognodig iets aan gedaan worden. Ahum.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben bang dat je zeer rigoreus te werk moet met dat zevenblad.Of helemaal uitgraven, doodspuiten of een paar jaar plastic er over. Succes ermee.
Fijn dat je weer aan het bloggenb ent geslagen!

Vr.gr. Tijm

Judith zei

Hoi Tijm,

Zevenblad kun je ook eten, schijnt te smaken als spinazie. Ik voorzie veel maaltjes uit eigen tuin ;o)

Het zevenblad is een souvenir uit Leeuwarden, meegekomen met de hortensia-pol. De eerste jaren hier viel het nog wel mee (de hortensia onttrok het zevenblad aan het oog), maar dit jaar rukt het wel heel erg op.

Gif doen we niet aan. Wordt dus uitgraven. Of er een hele zomer overheen kijken en me verheugen op onze verhuizing eind dit jaar (mogen de nieuwe bewoners zich er mee redden... oh, wat erg!).

Doeg,
Judith