Het recept voor Drammer Hage (luchtige cake met een kokos-basterdsuiker laag) heb ik al jaaaaaaren in mijn receptenmap. Geen idee waar ik het ooit heb gevonden. Maar inmiddels hebben verschillende mensen in mijn omgeving het recept overgenomen om het aan hun repertoire toe te voegen. Dat vind ik het leukst aan recepten, geven en krijgen. Ik heb meer van zulke doorgevers, het zijn vaak de favorieten in mijn verzameling.
Drammer Hage
Nodig voor de cake:
250 gram cakemeel
50 gram boter
300 gram suiker
3 eieren
200 ml melk
Nodig voor de kokoslaag:
125 gram boter
100 gram geraspte kokos
250 gram donkere basterdsuiker
50 ml melk
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden (hetelucht 175 graden).
Eieren met de suiker kloppen.
Melk verwarmen en de boter hierin smelten (niet laten koken).
Roer het cakemeel door het suiker/ei-mengsel en voeg vervolgens de melk toe.
Beslag overdoen in ingevette, rechthoekige of vierkante bakvorm.
Vorm in het midden van de oven bakken in ca. 30 - 40 minuten (tot de cake gaar is).
Maak intussen de kokoslaag.
Verwarm de melk en smelt hierin de boter (niet laten koken).
Roer suiker en kokos door elkaar en voeg de melk toe.
kokosmengsel over de cake spatelen (gaat goed met een natte lepel).
De oven op de hoogste of grill-stand zetten en de cake bovenin nog 5 minuten bakken.
Af laten koelen en in de vorm in stukken snijden.
2 Opmerkingen:
- Als je denkt 'dit beslag is veeeeeel te dun', geen paniek, dat hoort zo.
- Niet weglopen als de cake onder de grill staat of een kookwekker gebruiken. Anders verbrandt de boel, wat voor een enorme stank zorgt en voor een oneetbare Drammer Hage. Vraag me niet hoe ik dat weet ;o)
Drammer Hage
Nodig voor de cake:
250 gram cakemeel
50 gram boter
300 gram suiker
3 eieren
200 ml melk
Nodig voor de kokoslaag:
125 gram boter
100 gram geraspte kokos
250 gram donkere basterdsuiker
50 ml melk
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden (hetelucht 175 graden).
Eieren met de suiker kloppen.
Melk verwarmen en de boter hierin smelten (niet laten koken).
Roer het cakemeel door het suiker/ei-mengsel en voeg vervolgens de melk toe.
Beslag overdoen in ingevette, rechthoekige of vierkante bakvorm.
Vorm in het midden van de oven bakken in ca. 30 - 40 minuten (tot de cake gaar is).
Maak intussen de kokoslaag.
Verwarm de melk en smelt hierin de boter (niet laten koken).
Roer suiker en kokos door elkaar en voeg de melk toe.
kokosmengsel over de cake spatelen (gaat goed met een natte lepel).
De oven op de hoogste of grill-stand zetten en de cake bovenin nog 5 minuten bakken.
Af laten koelen en in de vorm in stukken snijden.
2 Opmerkingen:
- Als je denkt 'dit beslag is veeeeeel te dun', geen paniek, dat hoort zo.
- Niet weglopen als de cake onder de grill staat of een kookwekker gebruiken. Anders verbrandt de boel, wat voor een enorme stank zorgt en voor een oneetbare Drammer Hage. Vraag me niet hoe ik dat weet ;o)
2 opmerkingen:
Dit recept ken ik maar dan als mierenhoop. Errug lekker....
Volgens mij is dit een oud recept uit de Seasons. Gisteren met goed succes zelf gemaakt. Heerlijk!
Een reactie posten