zondag, maart 02, 2008

Meer, meer, meer

En als jullie nu dachten dat ik klaar was met bloggen óf klaar was met het laten zien van recente sokken en verfsels. Mispoes! Er komt geen eind aan vandaag ;o)


Mijn allereerste oefensokken (ahum: sokjes) uit New Pathways for Sockknitters van Cat Bordhi. Gebreid van dezelfde wol als mijn Baby Surprise Jacket, die ik een poosje geleden showde.
Mijn allereerste toe-up. Coriolis van Cat Bordhi. Er draait een soort 'slang' over de sok. Ooit gaat dit sokje een brusje krijgen, ooit.

Ik vind de sokken van Cat geweldig leuk om te breien. Ik brei al heel lang sokken, maar deze patronen geven me toch telkens het gevoel van de 'eerste keer'. Ik vind haar ontwerpen echt geniaal. Ze geven je een totaal andere kijk op het breien van sokken.

Nog wat recente verfsels.
Het is misschien moeilijk te geloven, maar deze wol heb ik geverfd door geel, rood en blauw in de pan te mikken. Onderop mengden de kleuren zich tot een zachte bruintint, bovenop kreeg de wol allerlei blauwtinten. Voor wat extra kleur heb ik op het eind een restje zwart toegevoegd. Een bijzonder wolletje geworden. Het is Duitse wol die ik wil spinnen.

Nog een, voor mij, nieuwe kleurencombinatie. Geel met oranje en daarna Burgundy over een deel. Ik ga het proberen om in 'losse' kleuren te spinnen en dan 'gewoon' twijnen, zodat de kleuren dan pas gaan mengen in het garen.

Ook nog wat sokkenwol geverfd.Links lontwol in paars/blauw/donkerrood. Rechtsonderin de streng waar ik mijn eerste toe-up sokken mee breide. Rechtsboven een streng waar ik niet erg blij mee was. Ik wilde een herfstige streng krijgen, maar de kleuren werden anders dan gepland. Ik heb hem een poosje later overgeverfd met lichtbruin (oranje en groene eierverftablet) en bordeaux en nu vind ik hem veeeeeel mooier. Kijk maar:Een streng Bluefaced Leicester sokkenwol. Een combi van spruce, zwart en antraciet. Superzacht en erg mooi, al zeg ik het zelf.Net zo zacht en net zo mooi. Een combi van groenen, blauwen en wat zwart.

Om mijn uit-de-hand-gelopen blogjesschrijverij van vandaag af te sluiten, 2 strengen sokkenwol die ik gister heb geverfd. Ik doe mee met de Sock Knitters Pentathlon 2008 (SKP2008) en het is de bedoeling dat je in een jaar tijd 5 paar sokken breit adhv op de lijst verspreide patronen. De snelsten krijgen prijzen, de rest doet vooral mee voor de lol en de nieuwe patronen.

Ik was begonnen met de eerste sok van deze SKP, de Jacobean. Maar halverwege de boord besloot ik dat ik het gebruikte garen (Trekking Pro Natura) en de kleur (donkergrijs/blauwgroenig) niet zo mooi vind bij dit patroon. Naalden eruit, sok uitgehaald. En bij gebrek aan een geschikt bolletje in mijn voorraad voor deze sokken (ik brei nooit effen dan wel bijna-effen sokken), heb ik zelf sokkenwol geverfd. 2 Nearly-solids oftewel bijna-effen kleuren.Beide kleuren heb ik zelf gemengd. Links een warme paars van veel rood met een beetje blauw. Rechts spruce met turquoise. De paarse streng is in het echt roder van kleur, de blauwe is iets groeniger. Beter dan dit krijg ik de kleuren niet gevangen. De rechterbol ga ik gebruiken voor de Jacobeans poging 2. De paarse gaat ws bij een volgende patroon van de SKP op de pennen.

3 opmerkingen:

Myrthestiek zei

Prachtige verfsels heb je gemaakt. Vooral bij de geel/oranje/burgundy ben ik heel benieuwd hoe die gesponnen eruit gaat zien.
De burgundy-kleur vind ik trouwens een hele mooie kleur; die gaat hier op het verlanglijstje ;o).

MariecusBruyn zei

Mooie sokjes!
Ik wist helemaal niet dat er zoveel verschillende patroontjes van sokken zijn. Ik ben dan ook nog maar een beginnende sokkenbreister (en blijf moeite hebben met het tweede exemplaar.
Ben nu ook pas met een toe-up begonnen, ben benieuwd naar het resultaat.
Veel plezier met je sokkenpentathlon!

Petrouchka zei

Mkammie , mooi mooi mooi , die kleuren ...