dinsdag, maart 25, 2008

Nipt

Om half 11 breide ik de laatste toeren, om kwart voor 11 zaten we aan de thee bij mijn ouders. Mijn vader is vandaag jarig en zijn verjaardagssokken waren precies op tijd klaar (oké, oké, de losse draadjes heb ik tijdens de thee weggewerkt). Wegens een iets té optimistische tijdsinschatting zat ik vannacht om half 1 nog te breien, ik wilde niet, zoals vorig jaar, sokken-nog-op-de-naalden kado geven ;o)

Maar ze zijn klaar en ze passen en pappe is er erg blij mee. Iedereen tevreden.
Fabel sokkengaren van Drops. 2 Bolletjes van 50 gram voor een paar sokken maat 42 met lange boorden. De één kwam precies uit, voor de ander had ik een stukje van een ander bolletje nodig. Gelukkig had ik nog een restant van D´s sokken over. Wel frappant dat 2 fabrieksgewonden bolletjes zoveel verschillen in gewicht.
Een kijkje onder de dekens naar D´s (toen nieuwe) sokken. Inmiddels zien ze er niet meer zo mooi en pluisvrij uit. Veel gedragen, een goed teken.


Goed, wat zal ik nu eens op de pennen zetten? Ik heb zoveel mooie wolletjes liggen en ook een stapel uitdagende patronen. Tis moeilijk kiezen. Goh, wat een luxe-probleem hè?

3 opmerkingen:

Myrthestiek zei

Dat noem ik nog eens timing ;o).
Het is altijd lastig kiezen welk mooi wolletje eerst op de naalden te zetten, ik ben heel benieuwd.

MariecusBruyn zei

Dat is net op tijd klaar :) Het zijn al hele sokken ook, hè, voor zo'n herenvoet.
Wel, ben benieuwd wat je volgende sok gaat worden. Geen deadline bij de deze? (smile)

Tucana's Dream zei

benieuwd naar je volgende werkje...
hopelijk iets minder tijdsstresserend ;-)