woensdag, oktober 31, 2007

Inhaalslag(je)

Sodeju, 3,5 week geleden alweer dat ik voor het laatst een blogje schreef. Ik was van plan om regelmatig te schrijven, maar dat streven ga ik niet halen geloof ik. Teveel dingen aan mijn hoofd om echt rustig aan mijn blogje te werken. Ik ben erg aan het ruimen en het ontzooien (5 dozen voor de kringloopwinkel, 12 vuilniszakken voor de kledingactie!) in huis voor onze verhuizing Oftewel: teveel onrust in mijn kont ;o)

Het is niet dat ik stil zit hoor, ik spin regelmatig een pluk wol weg en voor D. ben ik met een paar sokken bezig. Op verzoek lekker strak en met lange boorden.Vorige week gekipt oftewel zitten breien in de speelboerderij (verbouwde boerderij a la Ballorig). Maar tussen het opletten en de regelmatige sap-voorziening door, niet bijster veel toeren kunnen maken. Met de ene sok ben ik bij de minderingen van de spie, de andere is al halfweg de voet. Dus het eind is al in zicht (altijd fijn met kindersokken) ;o)
Hij is sinds de herfstvakantie hélémaal om en wil nu alleen nog maar gebreide sokken aan (bij voorkeur dag en nacht en als hij de kans krijgt een dag of 3 dezelfde... de kleine viesterik ;o)

En verder foto's van spinsels en spinsels en nog meer spinsels. Allereerst door mij geverfde Duitse wol in allerlei roze/lichtblauw/paarstinten.

De klossen met enkele draad. Overbelicht zie ik nu.De getwijnde streng. In het echt minder licht/flets.Een stuk lontwol, geverfd in geel/oranje/rood/bordeaux.Gesponnen en getwijnd. Vurig!Door al mijn schone wol heen, kwam ik bij mijn fabrieksgeverfde merinolont aan (ooit gekocht om sloffen van te breien, dat ook 2 keer gedaan en nu het restant opgesponnen)


Gesponnen en getwijnd, 200 gram in mooie blauw/aqua/paars/beetje groen tinten. Naald 2,5.
Moeilijke kleuren om goed op de foto te krijgen. In het echt dieper van kleur en vooral donkerder. Meer paarsblauw dan aqua. En met her en der een spikkeltje groen.En tot slot een streng sokkenwol, geverfd met zwart, paars en aqua. Spannende kleuren(combi) voor mij. Ik zit nog te peinzen over een passende naam, inspiratie wil nog niet zo komen.

Vandaag heb ik de naam gekregen van mijn magische-bollenruilmaatje. Het lot heeft de lat lekker hoog gelegd (sommige mensen geven je dat gevoel), maar mijn maatje is een vrouw naar mijn hart. Ik kan me lekker uitleven op haar bol. Er zitten al allemaal ideetjes in mijn hoofd, eerdaags maar eens een concreet plannetje maken (waarschijnlijk moet er flink geschrapt om één en ander haalbaar te houden, qua werk, tijd en kosten).


Ik ben er nog niet achter wat ik nu eigenlijk leuker vind. Een magische bol máken of kríjgen. Het stiekeme gedoe is zoooooo leuk. Wordt vervolgd....

7 opmerkingen:

Irma zei

Goeie grutten. Wat een update! Mag het iets meer gedoseerd? LOL
Jeetje van al dat gespin word ik een beetje jaloers. Prachtig hoor. mooie kleuren. Heb je al eens iets gebreid met je eigen homespun?
En de laatste streng: mooie combi: ik dacht meteen : zeepruim. Of het bestaat?

Ria zei

Hoi Judith,
Fijn om weer iets te van je te lezen. Hoe zit het trouwens met de lijn ;)
Die zwart-blauwe wol is erg mooi, ik dacht aan sterrenvuur. Heerlijk dat je jongen jouw sokken wil dragen, ik vind het altijd zo leuk als die van mij in door mij gemaakte spullen loopt (nu nog vooral broekjes maar ben inmiddels ook truitjes aan het breien).
Groetjes, Ria

lucie sollie - van asperen zei

OOOOOOHHHHHHHHHHHH wat een mooi garen!! vooral die blauw, paarse (middelste) PRACHTIG!!! Als ik dat zie dan denk ik gelijk, oh dat wil ik ook...maar goed ik zal maar niet alles willen hahaha...

groetjes Lucie

Petrouchka zei

He judith ....daar ben je weer !
Leuk weer iets van je te horen.
Wat een mooie spinsels laat je ons weer zien , hoezo verlekkerd achter de pc zitten kwijlen ....
Hoe gaat het met M? , kunnen jullie langzaamaan de draai (neeniet de spintoldraai) een beetje vinden ?

Ik ben ook zeer verheugd vanwege de magicbol ..leuk , spannend en geheimzinnig vooral !

Groetjes , Petrouchka (die ook weer ens zal updaten op mijn log ...)

odette zei

Jij bent lekker bezig geweest. mooie wolletjes heb je gesponnen. En weet je dat je echte wolle sokken wel de hele week aan zou kunnen houden zonder dat ze gaan stinken. Niet dat ik dat doe maar het schijnt kunnen.....
Zijn jullie al lekker gewend aan elkaar?

Lizet zei

Oh, wat een heerlijk lange post om doorheen te lezen en te kijken. Gisteren deed ik mijn eerste poging, niet erg handig met D. op schoot die graag meekijkt en commentaar levert, maar ook van tempo houdt ;-). De sokken voor jouw D. zijn trouwens prachtig, heel mooie kleur. Het schijnt dat er eens een geurtest door studenten van een universiteit is gedaan met gedragen wollen sokken (nu weet ik niet of het om een wolmenging ging of 100% wol) en met katoenen sokken. De wollen sokken bleken beduidend minder te stinken. (Ik ben trouwens blij dat ik nooit mee heb hoeven doen aan een dergelijke test, LOL!) Maar mijn zoon van 15 moet echt niet langer dan 1 dag met een paar sokken doen, wol of katoen.

Je spinsels zijn echt prachtig! Zo mooi! En dan de wol-zonder-naam... heel mooie combinatie van kleuren. Tja, namen verzinnen kan behoorlijk lastig zijn. Succes ermee!

Tucana, zei

oh je zou je wol gewoon moeten verkopen!
Ik ben bijna door je blog heen (niet veel anders te doen met een 39°-koortserige 2,5-jarige op schoot ;-)) en ik heb hier echt al wauw-dingen gezien!!!
Ik heb zelfs zin om een deel ideeën te pikken van je ;-)
Zo zou ik dolgraag patchwork leren, maar ik durf er gewoon niet aan te beginnen... nu ik die slabbetjes gezien heb is dat misschien wel een optie in plaats van meteen een groot deken!
En ik wil leren spinnen! Meer dan ooit nu! Mijn spinnewiel staat hier gewoon ongebruikt omdat ik er gewoon niet verder mee raak en als ik dan zie hoe 'n mooie dingen jij maakt!
Oh ik ben helemaal verkocht nu!!!

Ik kijk uit naar nieuwe postjes!

greetz