zondag, maart 09, 2008

Overmoedig?

Dit vind ik zo'n prachtig dekbedovertrek. Ik kwam het tegen in één of ander woonblad en ik was op slag verliefd. Ik heb geen idee wat het kost, maar ik ben eigenwijs genoeg om te denken dat ik het wel zelf kan (na)maken (yep, 5-jaren-plan). Misschien heb ik na 3 haaksels al spijt... het zijn er namelijk wel erg veel...
Een duidelijker foto is hier te zien.

Ik heb ooit, op een rommelmarkt, een tasje vol nieuwe bollen ecru katoen gekocht, voor een prikje. Op dat moment had ik er geen concrete plannen mee, maar het was té aanlokkelijk om het niet mee te nemen. Ikea verkoopt naturel katoenen dekbedovertrekken. En zie daar, een mooie combinatie voor mijn toekomstige gehaakte-cirkels-dekbedje.

Maar eerst mijn Jacobeantjes afbreien, ze worden een kadootje voor mijn moeder. Dan heb ik nog het plan om voor mijn vader's verjaardag een paar sokken te breien. Die moeten dus voor de 25e van deze maand af. Gaat makkelijk lukken, maar dan moet ik mijn haaknaald en de katoen nog maar even in de kast laten liggen. Aan de andere kant, een cirkeltje per dag is een dekbed in een jaar ;o)

Edit: Na wat pluiswerk ben ik erachter dat Ikea alleen maar 1-persoons naturel beddengoed verkoopt, dus daar moet ik nog even een aantrekkelijk alternatief voor bedenken. Ik heb ook Beddinghouse.nl gemaild, omdat ik toch wel erg nieuwsgierig was naar de prijs van de 'Gehaakte Cirkels'-set. Schrik niet:

Crochet Circles
140*200/220 € 89.00
200*200/220 € 149.00
240*200/220 € 159.00

Met vriendelijke groeten,
BEDDING HOUSE BV

Woeps....

3 opmerkingen:

MariecusBruyn zei

Eén cirkeltje per dag, dan lijkt het niet zoveel, hè :)

ingrid zei

ziet er super mooi uit,
zou het ook wel zien zitten om zo iets te maken, het haken lukt nog wel, maar dan alles nog vastnaaien is denk ik het grootste probleem.
In ieder geval veel succes ermee.
Ik hoop op een vervolgverhaal.
groeten
Ingrid cortvriendt

Petrouchka zei

Uhm , op zoek naar mooie katoen op de markt ..(weet wel een goede marktkoopman maar die staat in Nijmegen hahaha) , en dan zelf maken ....stukken goedkoper denk ik dan ..
Of 2 Ikea overtrekken nemen , lostornen , aan elkaar maken , dan heb je wel een naad midden op offff , moet ik ff boven kijken of deze hoezen aan alle kanetn een naadje hebben of dat ze zijn dubbelgevouwen en aan 1 kant gestikt ...
Het aantal te haken rozetten ,,,sorry kan ik niet verminderen voor je (kan namelijk niet haken ) ....