dinsdag, maart 11, 2008

Tel kwijt

Ik had me voorgenomen om dit jaar eens secuurder te zijn met het bloggen over afgemaakte dingen/handwerken. Maar er zijn dit jaar al verschillende dingen onder mijn naaimachine vandaan gekomen, die ik nooit heb laten zien (gordijnen voor slaapkamer van jongste, stoelhoes, boodschappentas... vrouwen en tassen, wat is dat toch?) en ik ben de tel al bijna kwijt als het om gebreide sokken gaat. Het lijkt me zo stoer om een rijtje ufo's op mijn blogs te zetten. Kan nog steeds, want ik kan zo teruglezen wat ik al heb gebreid. Ik heb vorig jaar eindeloos veel sokken gebreid, voor mezelf, voor manlief en kinders, voor dierbare familieleden en vrienden. Maar daar heb ik maar een deel van op mijn weblog gezet (van een aantal sokken heb ik trouwens nog wel foto's, wellicht ga ik eerdaags eens een inhaalslagje doen om één en ander te showen).


Maar goed geleuterd nu. Tijd voor leuker zaken. Een paar babysokjes bijvoorbeeld.
Gebreid van het restant van mijn Big Basin Sokken. Toe-up en tot de laatste centimeters doorgebreid. Ik ben met toe-up nog niet zo verschrikkelijk geroutineerd met het kunnen plannen van de lengte van sokken, dus het boordje is een beetje kort naar mijn zin.Het boordje heb ik met hetzelfde babykabeltje gebreid als van de Big Basins.


Ik zie nu dat ik de sokjes op een verkeerde achtergrond heb gefotografeerd (werkblad in de hobby), flets geheel zo :o(


Nog een paar strengen sokkenwol geverfd:


Van links naar recht.

1. Bluefaced Leicester sokkenwol in herfsttinten. Roodbruin, warmoranje, oranjerood. Ik ben erg blij met het resultaat.
2. Bluefaced Leicester sokkenwol in paars, burgundy, rozerood.
3. Trekking sokkenwol in licht- en donkerburgundy.
4. Saaie zwart-witte sokkenwol opgeleukt met een badje donkerrood en burgundy. De kleuren verlopen heel mooi, ik ben heel benieuwd hoe deze wol opbreit.
5. Saai sokkengaren (Botter) door een badje spruce/blauw gehaald. Niet geworden wat ik had gehoopt, maar in ieder geval beter dan wat het was (wit/grijs/zwart).
Een close-upje van de herfstige streng. Zo zijn de verschillende kleuren beter te zien. Kettle-dye, telkens weer spannend hoe het garen er dan uitkomt. Heeeeeeel mooi deze keer.

Mijn Jacobeantjes schieten mooi op. Nog 3,5 diamant en 2 tenen en dan zijn ze klaar. Leuk patroon en een nieuwe techniek geleerd (short-row hielen met dubbele wraps). Als ze af zijn, maak ik een foto. En dan moet ik ook nodig het paar sokken voor mijn vader opzetten, anders worden het stress-sokken en dat wil ik niet ;o)

1 opmerking:

Tucana's Dream zei

Schitterend die herfststreng!
Ik ben benieuwd hoe die opbreit.
Kettle-dye? Moet ik eens naar op zoek... misschien moet je hier maar eens een cursus wolverven bloggen met verschillende technieken op een rij :P :P :P

Die sokjes zijn zo lief!
Ik ben verschrikkelijk in omrekenen? Hoeveel steken heb je genomen voor de omtrek... nog geen baby hier om de voetjes te meten, dus uitrekenen is nog niet van toepassing.