maandag, mei 07, 2007

Veel - weinig

Over teveel spullen op te weinig oppervlakte.

Voor wie het leuk vindt, een rondleiding door mijn hobby/domein/atteljee. Het is een niet al te grote ruimte, maar het is wel van mij, mij, mij. En dat voelt als lekker luxe. Het is er soms een bende en soms valt dat ook reuzemee. Zó trof ik de boel vanmorgen aan: ongecensureerde foto's dus :o)

Vanaf de deur, met de klok mee.


Links de stelling met (een deel van mijn) flanelvoorraad, drukknopen, patroonbladen, kaarten, lamineer- en snij-apparaten, kwasten, tuinzaden en allerlei andere zaken. Bak inpakpapier. Voor de stelling 3 Curver-bakken met verfbenodigdheden (voor katoen en wol) en 2 met ingrediënten voor zeep en andere huidverzorgingsmiddelen (kruiden, geurolie, vetten en loog, etc.). Op de bovenste plank een mand met leerresten, een stapel stoffen die ik wel kwijt wil (marktplaats vind ik zo'n gedoe, dus blijf ik het maar uitstellen), voorraad hennep (stof, ik rook niet).

Mijn 'zetel' is een in hoogte verstelbare zit-sta-wiebelkruk van Stokke (Move).

Het deel waar wordt genaaid en gelockt. Een oud naaimachinetafeltje/kastje met links laden en rechts een schuifdeur. Er bovenop een los blad (overgebleven uit mijn studietijd, was toen op schragen mijn bureau/eettafel), omdat het kastje te klein was om lekker aan te kunnen werken. Het kastje heb ik een paar jaar geleden gekocht op een rommelveiling. Samen met de TL-lamp erboven (lekker jaren '80 bruin).

Links in de hoek allemaal planken met bakken (ritsen, lintjes en band, borduurspullen (waarom bewaar ik dat? Ik hou helemaal niet van borduren), viltknutsels, elastiek), kralen, rollen klittenband, knopen, garen, messen en scharen, ringen en nestels. Enzovoorts, enzovoorts.

Achter de naaimachine (Pfaff Classic 2025) en de lockmachine (740DSA) een prikbord vol knipsels, foto's, inspiratie.Verder op de planken: wolwinder, parapluhaspel, strijkbout (hier wordt hij tenminste gebruikt). Bijna niet te zien zijn de knutselboeken.

Het houten kastje naast mijn naaitafel zit vol met allerlei door mij gemaakte spullen/kadootjes (ik zou zo een marktkraam kunnen vullen :o). Erbovenop een mangelbak met veel gebruikte patronen (luiers, overbroekjes, slabbers, etc.).

Rechts in het vitrinekastje verf, kantoorbenodigdheden, potloden, stiften. Er bovenop mappen met patronen (poppen maken, boekbinden), knutselboeken. Eronder snijmatten, bak met stempels en inkt, woordenboeken (tja, die moeten toch ook een plekje hebben?).

Naast de blauwe prullenbak een tas met (dunne) lontwol.

Onder de tafel bakken met garens en een deel van mijn stoffenvoorraad. Op de tafel de slabbers-in-aanbouw. Het is zo fijn om te kunnen laten liggen waar je mee bezig bent.

Op de tafel staat ook mijn Coverlock (Janome), een ladenblokje met los spul (etiketten, nietjes, paperclips, lijm, nietmachine, etc). Erop een weegschaal (voor wegen van te versturen spullen), het modum, mijn Frommes-adressenbakje en een plakbandhouder en een tape-apparaat. Pennenbeker, telefoon en klokje.

De computer is eigenlijk een sta-in-de-weg sinds we onze laptop hebben. Een heeeeeeerlijke burostoel (Stokke Thatsit).De zakelijke hoek. Met ordners vol administratie, bewaarpapieren, mijn scriptie, fotoalbums (of is het alba?). Maar ook grote enveloppen, 2 verpakkingen katoenvulling voor quilts, ordners met knutsel-ideeën, bakken met voorgeknipte onderdelen voor katoenen maandverband), mandje pul-resten. In de draadmanden allerlei spullen voor de computer (papier, diskettes, cartridges). Erbovenop een doos voor spullen voor de kringloopwinkel (ik heb altijd een doos klaar staan, een heus lik-op-stuk-beleid dus). Daar weer naast de mand die ik heb klaar staan voor de sokkenwolruildoos. Als het goed is, komt die morgen hier. Ben heel benieuwd of ik veel leuks kan ruilen.

Niet te vergeten, mijn rode radiootje. Dat heb ik sinds ik 11 ben. Mijn ouders hadden toen een stagiaire op de boerderij en die had een paar vrienden te logeren (het was zo'n zomer dat alles kon, good old times) en wij hadden zelf een logé. Van hun allen kreeg ik geld voor mijn verjaardag, waar ik toen dit radiootje van heb gekocht. De cassettespeler is inmiddels naar zijn grootje (vàààhààààls), maar het radio-deel doet nog steeds dagelijks dienst. Hij zit vol verfspatten, want bij elke verhuizing/ververij staat ie tussen de blikken verf muziek te maken.

Niet te zien op de foto zijn de 2 groooote plafondhoge kasten. Daarin het grootste deel van mijn stoffenvoorraad (wol, badstof, fleece, katoen, flanel, pul), bakken met verf, kaarsenmaakspullen en kaartmaakspullen, een plank met kado's (de zgn. kadokast), kaarsen en kandelaars.

Kortom: een lekkere zooi (maar wel míjn zooi!). Als de rest van ons huis er zo uit zou zien, zou ik gillend gek worden. Maar ondanks de op-het-oog chaos weet ik alles feilloos te vinden. Vraag me ergens om en ik loop er blindelings naar toe. Dus 'chaos' is betrekkelijk, nietwaar?

Voor in het nieuwe huis droom ik van een grotere hobby, meer loopruimte, dichte kasten, strak en netjes, sfeervol, inspirerend. Maar of het ooit zo zal worden??? Denk het niet eigenlijk...


Ik ben heel nieuwsgierig: Hoe ziet jouw werk-knutsel-plek eruit??

6 opmerkingen:

Tijm zei

Zo wat een prachtige plek!! En dat helemaal alleen voor jou, jou jou!!
Lekker die Stokkestoelen.

odette zei

Goh jij heb een lekker eigen plekje. Ik zit overal en nergens in het huis, wij hebben geen kamertje over. Zal moeten wachten tot de kinderen het huis uit gaan. Maar ik heb bij lange na niet zo veel spulletjes als jij dus is het allemaal wel te overzien.

ingrid zei

lijkt wel een beetje op mijn hobbykamer, heb niet zo'n grote hoeveelheid spullen maar van alles een beetje en een rommel is het dus ook, met lapjes, wolletjes, kantklosspullen, naaimachine enz.
Ik heb aan de muur keukenkastjes hangen van Ikea waar zo veel mogelijk ingepropt zit, maar af en toe valt het er allemaal uit en begint het organiseren weer opnieuw

Mirre zei

Ooooh, wat een heerlijke kamer!
Wat zou ik graag eens door die stofjes snuffelen :))

Hannah zei

Ik heb sinds vorig jaar ook weer een eigen ruimte waar ik naar hartelust mag hobbiën en dat ziet er net als bij jou nogal vol uit. Ik had me voorgenomen om het een beetje netjes te houden maar volgens mij is het onmogelijk een naaikamer netjes te houden.
Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee!!!

Annita zei

Wat een heerlijke kamer, helemaal van jou. Ik herinner me dat nog wel van vroeger, toen ik nog met mijn gezin woonde en na een hele tijd eindelijk een kamer voor mezelf had. Nu heb ik mijn hele huis voor mezelf en ik geniet ervan dat niemend zeurt over mijn troep.
Wat een leuke log heb je trouwens; ik had hem nog niet ontdekt, maar ik zal je in de gaten houden.
Ik las ook iets in je log over boekbinden. Dat doe ik ook zo nu en dan. Ik zou het leuk vinden als je eens wat op je log liet zien.