zondag, mei 06, 2007

Bonte boel

Gisteren en vandaag heb ik zo heerlijk zitten freubelen. Mijn bak stof-restjes op tafel en maar 'knippen en plakken'. Van mijn katoen-restjes kon ik 7 slabbers samenstellen (het marine-witte stippelstofje komt uit een groter lapje en is dus officieel geen restje). 4 Slabbers zijn af, 3 liggen naast de naaimachine te wachten op hun achterkant (van badstof, lekker absorberend voor kleine knoeiers).


In de slab linksbovenin heb ik een dierbaar lapje verwerkt. Ik had een inimini stukje katoen liggen met rozerode roosjes erop, het kwam bij mijn oma vandaan (al jaren geleden overleden). Eigenlijk was het te klein om er 'iets' mee te kunnen doen, maar weggooien kon ik het ook niet. Het lapje heb ik doormidden geknipt en verwerkt in 2 slabbers. Zo heeft het toch een nieuwe bestemming gekregen en kan ik er nog heel lang van genieten. Oma zou trots op me zijn ;o)

De slabber rechtsonderin is gemaakt van een restant van een setje kant-en-klaar geknipte vierkantjes in allerlei paars-lila-roze-katoentjes. Dat is wel heel gemakkelijk patchworken zo.

1 opmerking:

Hannah zei

Dat ziet er erg mooi uit, leuk!!