zaterdag, mei 12, 2007

Gepriegel

De regen komt me (nu al) de neus uit. Wat waren we verwend met al die mooie (droge!) dagen. Sokken breien, pluk wol spinnen, stapels slabbers naaien, allemaal prima bezigheden met alle nattigheid buiten. Ik heb een paar sokken voor een vriend van mijn ouders verkleind. Ze waren hem te groot (lang) en dat zit natuurlijk niet prettig. Ik dacht dat doe ik wel even. Viel tegen. Uitgehaalde en vaak gewassen wol, dat breit helemaal niet fijn. Stug en zonder enige rek. Het was dus echt even doorbijten om het maar achter de rug te hebben. Want ja, ik had het beloofd. Ik had verdorie liever een heel nieuw paar voor hem gebreid. Misschien doe ik dat alsnog wel ;o)

Als beloning voor het stugge breien had ik iets leuks in het vooruitzicht gesteld. Poppenkleding maken. Er lag nog een popje met een saai en lelijk afgewerkt made-in-China-setje. Leuk klusje om die een wat leukere garderobe te bezorgen.

Setje 1, compleet met gehaakt hoedje (niet goed te zien op de foto, het is een driekleurtje)


3 Keer met je ogen knipperen.... setje 2:
Ik zal het geheim verklappen, het is eigenlijk 1 setje. Een omkeerbaar setje. Het hesje was simpel, maar bij het broekje ging het even mis (verkeerde volgorde). Het was de eerste omkeer-broek die ik maakte en dan ook nog gelijk zo klein. Want het popje is van kop tot teen maar 20 cm lang. Met recht gepriegel op de centimeter :o)

Even de achterkant bekijken:


Het is een schortjurkje/Pippi-jurkje/smocket, die je de laatste tijd vaker tegenkomt in weblog-land. Maar dan dus in mini-formaat. Ik heb ook een grotere gemaakt. Ook van dubbele stof, maar dan moet je de banden op de schouders knopen. Volgende exemplaar wil ik ook van een dubbele laag maken met vaste (genaaide) schouders. Moet ik me nog wel even verdiepen in de juiste volgorde, just in case ;o)

3 opmerkingen:

Petrouchka zei

LEUK !!!
ik ga maar eens zoeken naar een patroon in maatje Sanja ...en dan een megafout jaren 70 stofje !!

Petrouchka

Hannah zei

Erg leuk geworden!!

odette zei

Goed gelukt, erg leuk geworden. Maar daarom naai ik niet graag poppenkleertjes, veels te veel gepriegel.
Ik weet nog dat ik als kind (jaren 70) ook van dat soort schortjes droeg (meer keukenschortmodel maar dan van achter verder overelkaar).