vrijdag, mei 04, 2007

De handen vrij

Gistermiddag bedacht D. dat hij graag een nachtje bij opa en oma wilde logeren. Een fijn plan. Voor alle partijen is dit altijd een groot succes. En stiekem ook voor de thuisblijvende partij. Anderhalve dag de tijd aan mezelf, urenlang ongestoord ergens aan kunnen doorwerken, UITSLAPEN (duidelijk waar mijn prioriteiten momenteel liggen?).

Om te voorkomen dat ik (zoals meestal) oneindig veel plannen maak voor zo'n dagje 'de handen vrij' en dan uiteindelijk teleurgesteld ben dat er zo goed als niets uit mijn handen is gekomen, had ik deze keer heel verstandig een lijstje voor mezelf gemaakt met een aantal dingen die ik vandaag per se wilde doen. En voor de grap heb ik vandaag ook bijgehouden hoeveel tijd ik met van alles bezig was. Conclusie: de dag was te kort om mijn hele lijstje af te werken én ik besteed (te) veel tijd achter de pc (mailen, internetten, weblogs lezen). Ahum, niets nieuws.

Wat ik wél gedaan heb, is een broek voor mezelf genaaid. Ik had al heel lang een lap zwarte linnen liggen. Mijn favoriete broek erbij gepakt als voorbeeld. Een patroon getekend.


Origineel patroonpapier? Tis ook eigenlijk kastpapier. Lekker stevig en het scheurt niet zo snel. Je kunt het rustig meerdere keren gebruiken. Wel handig, want deze broek ga ik zeker vaker maken.

Trots show ik mijn speldenmagneet. Ik heb hem al jaren en wil hem nooit meer kwijt. Reuzehandig. Door de magneet kun je de spelden er gewoon boven laten vallen en ze komen vanzelf 'recht' te liggen (je prikt je dus niet als je een speld wilt pakken). En als er een speld is gevallen, hou je even de magneet erboven en springt de speld er hup, weer op. Heel goedkoop zijn ze niet, maar ik vind ze elke cent waard. Ik kan er even geen link voor vinden, maar bij de meeste goede fourniturenzaken zijn ze te koop. Er zijn ook exemplaren te vinden met een randje om de buitenrand (Hema bijv.), maar daar schuiven de spelden niet zo fijn vanaf.

Waar ik met mijn gedachten zat, weet ik niet, maar ik heb zulke domme fouten gemaakt. Tot 3 keer toe heb ik een zoom los moeten halen. Leve het tornmesje!


In iets minder dan 3 uur was mijn broek klaar. Mét 'ingebouwde' zakken. Zakken die ik voor het eerst zo maakt, in de zijnaad dus. En ipv op te zoeken hoe dat precies moet, was ik zo eigenwijs om te denken dat ik dat zelf wel uit kon vogelen (wie me kent, zegt nu: natuuuuuurlijk :o). En dat lukte ook wel, maar het kostte wel veel tijd. Bij de 2e poging ging het goed. En uiteindelijk ben ik erg tevreden hoe het eruit ziet (de broek, niet de onscherpe foto).


Én splitjes (op overbelichte foto).

Morgen een spin-update.

4 opmerkingen:

Tijm zei

Prachtig gedaan zeg!!

odette zei

Ik ken dat zo een dagje voor je zelf heb je zo verlummeld als je niet oplet. Goed dat je een plan had gemaakt. Alhoewel een dagje verlummelen ook niet erg is. Broeken voor me zelf maak ik al lang niet meer, werden nooit ozoals ik wilde. Handig om stevig papier te gebruiken, ik gebruik ook vaak een patroon meerder keren, maar meestal is het dan zo een vodje geworden dat met plakband aan elkaar hangt.
Je zak ziet er goed uit.

Hannah zei

Lekker hè zo'n dagje voor jezelf. Je broek ziet er goed uit. Handig om je patroon uit te tekenen op zulk stevig papier.

Ik heb precies dezelfde speldenmagneet als jij, ik vind hem ook heel erg handig. Alleen heb ik weleens gehoord dat je moet oppassen voor je (computergestuurde) naaimachine, die schijnen er niet tegen te kunnen als daar een magneet te dicht in de buurt staat.

Judith zei

@ Tijm, dankjewel voor je compliment.

@ Odette, het grote nadeel van een dagje verlummelen is dat ik er altijd zo'n katerig gevoel aan overhoud. Dat ik een kans gemist heb, een mogelijkheid heb laten liggen, zoiets.

@ Hannah, mijn naaimachine zit vol elektronica, ik zal er extra op letten. Waar ik wel verrassende effecten mee scoorde, was door de speldenmagneet onder het beeldscherm te zetten (mijn werktafel in de hobby wordt multifunctioneel gebruikt ;o). Gekke kleuren, het beeld vervormde helemaal. Ik had het eerst niet door en dacht dat het beeldscherm aan zijn einde was. Oeps. Maar toen ik de speldenmagneet weghaalde, werd het beeld gelijk weer normaal. Probleem opgelost. Toevallig gebeurde het op 1 april en kon ik mooi even een geintje met manlief uithalen ;o)

Doeg,
Judith