zondag, mei 20, 2007

Lapjes en nog meer lapjes - vervolgd

De 2 grootste stukken patchwork waar ik eerder over schreef, zijn inmiddels 2 slabbers geworden. Lekkere badstof aan de achterkant, voor een goede absorptie van knoeierij van diverse aard. Afgewerkt met een biesbandje aan de hals.

Oei, op de foto zien de blokjes er wel wat wiebelig uit, dat is in het echt niet zo. Ik had de slabbers misschien toch even moeten strijken voor ik ze aan mijn weblog toevertrouwde :o)

Ik vind de gebruikte techniek verrassend. Er valt niet zo veel te plannen met deze manier van stofjes 'patchen' en dat bevalt me wel. Het is net even wat spontaner, lekker ongepland.

Het stippenstofje komt in deze slabbers ook weer terug. Het waren 2 niet zo grote lapjes die ik kreeg en ik probeer ze heel zorgvuldig te gebruiken (ik heb even een stippen-tic). Alle kleine stukjes gebruik ik, zo doe ik er lekker lang mee. De andere blauwe en groene stukjes komen van een setje voorgeknipte stofjes die ik lang geleden kocht (via Ebay). Ik heb nog meer liggen, ook in andere kleuren, dus daar zal nog wel vaker iets van langs komen hier.

Ik wil heel graag 'ooit' een lappendeken maken, maar ik vind het voor nu een redelijk onoverzichtelijke klus. Dus ik hou het nog maar even bij kleine projectjes. Kan ik mooi mijn patchwork-technieken nog wat verfijnen voor ik aan het ├ęchte werk durf te beginnen. Ooit...

1 opmerking:

odette zei

Als ik zie hoe snel jij gaat met die slabbertjes is een lappendeken ook een eitje voor jou.