zondag, juni 17, 2007

Honderd!

Dit is hem dan, mijn honderdste blogje. Geen feestelijke toestanden, geen spannende verloting, geen spetterende inhoud. Kortom: eigenlijk niets bijzonders.


Maar soms hoeft het ook niet groots en knallend, maar zit het geluk en het genieten in kleine dingetjes. Zoals het maken van een klein knuffelkonijntje voor ons 2e spruitje.De voorbereidingen. Knippen en naaien bij de naaimachine en daarna snel richting kamer, waar ik voor de tv met naald en draad het letterlijke 'handwerken' uitvoerde om het konijntje te vullen en in elkaar te zetten.

Het patroontje komt uit het boekje 'Kleine cadeautjes' van Niels Holgersson. Deze keer maakte ik het konijntje van ecru katoenen borg. Lekker zacht en knuffelig.

Een bloot konijntje is ook wat sneu, dus snel een hemdje voor hem gebreid. Er stónd een hart het voorpand gemaasd, maar dat zinde me niet (het geheel werd wat te stijf door de dubbele steken) en is dus weer uitgehaald. Misschien maas ik er nog iets anders op, maar misschien ook niet. Net hoe de wind waait ;o)

Voor D. maakte ik jaren terug ook een knijntje. Die heette in eerste instantie Flappie. Na het zien van een tekenfilmpje van Lars de kleine ijsbeer werd de naam door D. gewijzigd in Lena (de sneeuwhaas uit het verhaal). En inmiddels heet Flappie weer gewoon Flappie. Het arme beest zou er een identiteitscrisis aan overhouden :o).

Flappie ziet er inmiddels nogal plat geknuffeld en vaal gewassen uit. Het jurkje zat ooit bij een Jip en Janneke pyjama (echt Heee-maaa) en paste Flappie precies. Heel af en toe krijg ik D. zo ver dat Flappie gewassen mag worden, maar helemaal blij wordt D. daar niet van: 'Hij ruikt niet meer zo lekker'....

6 opmerkingen:

Jolanda zei

Gefeliciteerd!

Mirre zei

Gefeliciteerd met deze mijlpaal!!

odette zei

Wat een schattig konijn, daar is je zoontje straks vast heel blij mee.

Martine zei

Wat een leuk konijn! Ik kan het boekje helaas niet vinden bij Niels Holgersson, zou je me iets meer gegevens kunnen geven hierover?

Judith zei

Hoi Martine,

Volgens mij is het boekje niet meer te koop bij Niels. Het was een eigen uitgave met een verzameling patroontjes voor kleine kadootjes.

Je zou eens contact kunnen opnemen met Niels, misschien kun je via hen nog aan een boekje of het patroontje voor het konijntje komen.

Groetjes,
Judith

Martine zei

Dank je, Judith! Ik zal ze even mailen, misschien hebben ze het nog wel liggen en kan ik dan nog aan een evt. kopie komen.

groetjes, Martine.