vrijdag, juni 06, 2008

Box Bag

Wat is dat toch met tasjes en zakjes? Heb je daarvan ooit genoeg? Ik niet in ieder geval. Telkens denk ik dat het toch weer beter/handiger/mooier kan. De ultieme tas, bestaat die??

Al eerder maakte ik breiproject-tasjes. En die gebruik ik ook heel graag. Ideaal als je onderweg of elders wilt breien en je breiwerk/bol/naalden niet wilt beschadigen/verliezen.

Op het internet kwam ik wel eens van die mooie Box Bags tegen, die leken me handig én leuk om te maken. Maar ja, een rits in combinatie met een voering, daar moest ik wel even 3 keer voor slikken en diep nadenken over de juiste volgorde van zo'n naaiproject. Gelukkig bracht ook hier het internet weer uitkomst, want ik vond een handige tutorial online. Zo hoefde ik niet zelf het wiel uit te vinden, gemak dient de mens.

Ik heb de aanwijzingen wel een beetje aangepast, zo heb ik voor de 'hoeken' aan de binnenkant mijn lockmachine gebruikt.Nummer 1. Heel roze, heel vrolijk. Groot genoeg voor een bol sokkengaren en een sok-op-de-naalden én mijn onmisbare blikje met mijn brei-onmisbaarheden :o)Het blikje vond ik tijdens onze laatste vakantie op de hergebruikersmarkt. Mijn vorige blikje was eigenlijk net te klein en het was zo'n gewurm om alles erin te krijgen. Dit blikje is een slag groter en 2 slagen practischer.
Zal ik eens vertellen wat er in mijn blikje zit, dat zich altijd ophoudt in de buurt van mijn sok(ken)-op-de-naalden?


Mijn kabelnaaldenhoudertje, mijn toerenteller, een inklapbaar schaartje (uit de outdoorwinkel), een telsteen (dobbelsteen met 12 ogen in dit geval), een aantal stekenmarkeerders, stopnaalden met punt om draadjes weg te werken, een mini-rolmaatje en ernaast een blikje met stekenmarkeerders die ik graag gebruik om gebreide toeren bij te houden.

Helemaal enthousiast door Box Bag nummer 1, ontstond ook nummer 2. Iets kleiner, maar nog precies ruim genoeg voor een sok-onderweg.De rits komt uit de kringloopwinkel. Nieuwe ritsen vind ik altijd zo duur en hier op het eiland zijn ze niet (meer) te koop, dus als ik in de kringloopwinkel of op een rommelmarkt ritsen van goede kwaliteit en in gangbare kleuren vind, neem ik ze mee. Ik heb dus een klein voorraadje, heel handig.

Het lusje komt van een veter die in een ver verleden in een paar gympen zat. Ik heb ze toen vervangen voor een wat minder opvallend exemplaar, maar de veters zelf heb ik bewaard. En dan komt er een moment, dat ze goed van pas komen. Weggooierige types zullen hier van gruwen. Bewaren voor ooit. Ik ben er heel goed in :o)
Nee, de rits zit er niet scheef in, de Box Bag is wat ingezakt. Misschien maak ik nog eens eentje met een laagje plakvlieseline tussen voering en buitenstof, zodat er wat meer 'vorm' in zit.Ritsen en voeringen, ik ben er niet meer bang voor :o)

7 opmerkingen:

wolliesje zei

Echt heel erg leuk!

Een famke zei

Zo zeg heb jij niet stilgezeten!!!
Inspir.tievolle blogjes!

Christien

Irma zei

Wat een dotjes.
Ook leuk als make up zakjes of fruitdragers

lucie sollie zei

O wat een leuke tasjes! Ik zou er zo zin in krijgen...maar de naaimachine en ik zijn geen dikke vriendjes.
Ik gebruik dat breitasje van jou nog steeds met veel plezier!!!

groetjes Lucie

Tucana's Dream zei

Oh, die site is hier opgeslagen! Schitterend!
Die patchwork zakjes ook... ik weet weer waarom ik zo vaak op je blog kom lezen ;-)

Marjon zei

ooh wat een ontzettend leuke tasjes!!!!
Ik denk dat die hier binnenkort ook komen. Mmm eerst maar even tijd zoeken ;-)

lucie sollie zei

ik zit dit nog eens te lezen (ik heb tegenwoordig ook zo'n handig blikje) maar wat doe je met een telsteen???? daar ben ik wel heel benieuwd naar. voor de rest is de inhoud van jou blikje bijna gelijk aan die van mij...hihi

groetjes Lucie