dinsdag, december 11, 2007

Sokzak

Her en der kwam ik ze de laatste tijd tegen en dan dacht ik elke keer: 'wil ik ook'. Ik heb een poos geleden een onderwegtasje voor mezelf gemaakt (en een paar meer voor leuke ruiltjes, waar ik helaas nooit foto's van heb gemaakt, dom dom dom) en dat gebruik ik ook vaak en graag. Maar een zakje om mijn sok(ken)-in-wording in te kunnen doen, thuis en om mee te nemen (in een andere tas), dat miste ik nog. Een plastic zakje staat ook zo armoedig, nietwaar?

Dus, vanmiddag mijn (al half-ingepakte en dus heel ongezellige én onpractische) hobbykamer ingedoken en een sokzak voor mezelf gemaakt. Het is waarschijnlijk het laatste dat ik maak tot de verhuizing, want het moment is daar om ook de laatste spullen in dozen te stoppen ;o(

Volgende week zaterdag gaan we over. Niet dat het huis dan klaar is, maar als het goed is, is het bewoonbaar (in de ruimste zin van het woord, whahaha... help).Van dit stofje heb ik al verschillende dingen gemaakt (klein-meisjes-tuniekje, slabbers, maandverband, luiers) en ik vind het nog steeds leuk. Gifkikkers, zo noem ik het.Ruimte over. Voor de 2e sok die ik bijna altijd tegelijkertijd brei, bijvoorbeeld. Oh, dit is trouwens de zelfgeverfde wol waar ik al eens eerder over schreef.
En 2 extra vakjes (met metalen drukknoopjes, omdat de kunststof drukkers en de pers al in een doos zitten). In het blikje zitten een schaartje, een stopnaald, stekenmarkeerders en een inimini-rolmaatje.

4 opmerkingen:

Tucana, zei

zalig mooi weer...
het stofje is ook schitterend!
Ik vraag mij wel af waar jullie allemaal die leuke stofjes halen... hier in de buurt hebben we alleen een ellendig dure stoffenwinkel die qua kinderstofjes (of al de rest dat ik zoek) niets in zijn collectie heeft... zucht!
Hopelijk dat de winkel in ons toekomstig dorpje waar we naartoe verhuizen wel de dingen heeft die ik zoek... ;-)

Judith zei

Hoi Katia,

Ik koop heel veel stoffen online. In de 'echte' stoffenwinkels die ik wel eens inloop, kan ik eigenlijk nooit slagen. Leve het internet!

Groetjes,
Judith

Myrthestiek zei

Heerlijk dat je jezelf toch nog even hebt kunnen uitleven op de naaimachine.

Lekker vrolijk stofje; kan begrijpen dat je die nog niet zat bent.

Lizet zei

Heerlijk zakje en oh zo handig! Het stofje is inderdaad schattig.

Ik ben helemaal weg van het kleurverloop van de sokken-in-wording. Mooi!