woensdag, december 19, 2007

Over en (voorlopig even) uit

Hoi,

Nog 3 nachten en dan gaan we over naar ons nieuwe huis. Het is nog (lang) niet af en ik heb dan ook een beetje dubbele gevoelens over deze verhuizing. Er moet nog zoveel gebeuren en ik vind dat bar ongezellig. Het zal nog wel even duren voor we het huis als thuis gaan voelen en dat vind ik vooral voor onze jongens heel naar. Maar het is niet anders. De bouw is (uiteraard zeggen veel mensen) best uitgelopen (regen, regen en nog meer regen als grootste oorzaak), waardoor het allemaal hartstikke krap is geworden om dingen af te maken voor de overdrachtsdatum. Deze laatste week wordt er door iedereen nog keihard gewerkt. Je kunt een feestje vieren in het huis, gasten genoeg ;o)

Hoe ik ook tegen de verhuizing opzie (en het werk dat nog moet gebeuren in huis), ik vind deze ongeorganiseerde bende ook niet fijn. En al die mensen die steeds in het huis bezig zijn, het voelt helemaal nog niet als óns huis. Iedereen loopt in en uit en je voelt je voor de voeten lopen in je eigen huis ;o(

Klussen wordt straks wel gemakkelijker als we er wonen. Dan kunnen we veel meer doen dan nu (zeker met een alweer-zieke peuter kom je tot niets). Nu blijven we heen en weer rijden tussen hier en daar, echt niet handig.

Maar goed, tijd om te bloggen zal er de komende tijd niet echt inzitten, denk ik. Dus daarom even een tijdje stilte op mijn blogje. Maar niet voordat ik mijn laatste breisel heb laten zien.Het is het begin van een Baby Surprise Jacket, een ontwerp van Elizabeth Zimmermann. Ik begon vol goede moed, maar moet tot mijn schaamte toegeven dat ik na 8 toeren al vast liep. Ik snapte er geen z*k van. Het zal een combinatie zijn van de cryptische beschrijvingen in het patroon en mijn warrige brein momenteel. Gelukkig bood internet uitkomst (ik blijk niet de enige te zijn die vast liep...), zodat ik weer fijn verder kon breien. Dus tussen de dozen door brei ik af en toe een paar toeren. Ik brei het met 100% wol, regenboog-geverfd, op naald 3,5.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Judith,

Ik wens je veel sterkte, de komende tijd. Ben vorig jaar verhuisd, en dat was wel emotioneel. Kan me voorstellen dat je juist nu, in deze kersttijd, graag wat huiselijkheid om je heen hebt. Hoop dat je snel wat orde in de chaos hebt.

groetjes, Ria

Lies zei

Sterkte!
En toch een heel mooie kerst toegewenst. Ik leef ook nog steeds in een half af huis, maar ik vind het erg leuk om het onder onze handen steeds meer te zien worden wat we droomden. Maar... wij hebben geen twee kleintjes.

odette zei

Veel succes met de verhuizing en ik hoop dat jullie je snel thuis zullen voelen.

Irma zei

Lieve schat, succes ermee. Als ik het goed lees, dan ben je al over. Maak 1 cosy (slaap)kamer met een matrasje op de grond, wat speelgoed en een breiwerk en je daar dan met 1 of 2 kids even in terugtrekken geeft nieuwe energi en goede moed.

Olga zei

Veel sterkte met uitpakken en organiseren van jullie nieuwe thuis. Ons staat hetzelfde te wachten in het voorjaar, denk dat mijn 'hobby spullen' ook zo'n berg zullen zijn.. ;)
De wol voor de baby surprise jacket breit erg mooi al! Succes daarmee!