zondag, juni 08, 2008

Droog!

Zindelijk
LuierloosIk ben trots, ons kleine manneke draagt overdag onderbroekjes ipv luiers. Al meer dan een maand (huh, de tijd vliegt) en het gaat hartstikke goed. Afgelopen week had hij een 'slechte' dag met meerdere plasongelukjes, maar in het algemeen komt alles in de wc terecht. Hoera, weer een mijlpaal. Tijdens het slapen heeft hij nog wel een luier om, maar die van de middagdut blijft al best vaak droog. We zijn er bijna, we zijn er bijna ;o)

We moesten ihkv het onderzoek rond zijn niersteen, een dag lang urine opvangen. Dat hebben we maar aangegrepen om de luier ook daarna uit te laten (hij had tenslotte al wat signalen afgegeven er 'klaar' voor te zijn). De eerste dagen was het even doorbijten, het ging steeds mis, vooral met poepen. Bleeeeh, niet fijn. En net op het moment dat ik bijna de moed begon te verliezen (en ineens snapte waarom er ouders zijn die hun kind tot hun 4e in wegwerpluiers rond laten lopen :o), viel het muntje. Hoera voor onze kleine grote man.

En dezelfde kleine grote man wil zich ook het liefst zelf aankleden. Zelluf doen is het motto.

Dat hij daardoor de helft van de tijd erg charmant gekleed gaat, nemen we op de koop toe :o)Korte broek achterstevoren, laarsjes verkeerd om. Goed oefenen jongen, dan komt het vanzelf goed.

9 opmerkingen:

jon zei

Och ja, die ken ik! Ik heb zulke leuke stelletjes en pakjes hangen, maar mevrouw wil het zelluf doen, dus ook hier een omgekeerde korte broek, pyama shirt (liefst ook achterste voren en/of binnenste buiten) en sandalen aan de verkeerde kant aan... maar dan boffen we want meestal wil ze op haar balletschoenen naar buiten!

Wat worden ze groot he!

Irma zei

Ik lig hier slap van het lachen.
wat een koddig gezicht!
Maarre...wat een prestatie. Netjes op tijd zindelijk hoor!

Storm op Zolder zei

knapperd!

Tucana's Dream zei

He, maar het idee is er he ;-)
Zolang hij zijn eigen kleren nog niet wil kiezen... *grijns*

Myrthestiek zei

Wat goed van hem, dat is al vlot zindelijk! En de omgedraaide laarzen komen hier zelfs bij onze 4-jarige nog regelmatig voor ;o).

Petrouchka zei

Bananenvoeten noemen wij dat ..
sanja loopt nu al regelmatig (ja madammeke is 2 ) met haar jurk , met daarover bijv. pyamatrui van broer en laarzen ala banaan ook van broer door de tuin ...ze heeft ook staartjes ..dus noemen wij haar dan maar pipi.
Ik vind het een prima prestatie hoor, die onderbroekjes aan de lijn !!

Christel zei

Onze middelste zoon stond hier gisteren ook aangekleed voor me. Broekje omgekeerd en t-shirt binnenstebuiten.
Toch schattig;) (Hij is trouwens al veel zelfredzamer dan zijn grote broer)

Sokssawat! zei

gefeliciteerd grote kleine man! en om 'op te fretten' die foto! groetjes Greetje ( die laatst Ronja uit de poep moest vissen toen ze haar luier 'zelluf' alvast had uitgetrokken tijdens het middagslaapje....ze stonk als een gierput)

MariecusBruyn zei

O wat moet ik hierbij lachen :D Mijn oudste zoon is nu ondertussen 10 en doet soms nog zijn T-shirt verkeerd om. Hij liep vroeger ook met laarsjes bokkepoot en truitjes achterstevoren. Ik lachte er altijd mee: nu je hoofd nog anders en je bent aangekleed.