zondag, juni 01, 2008

Broeikas-effect

Al sinds de verhuizing lopen we te dubben wat te doen met het zgn. bloemkozijn in ons huis. Een bloemkozijn is een soort rechthoekige 'bak' die tegen de gevel zit met een raam erin. Het geeft een ruimtelijk gevoel (het bloemkozijn zit voor de helft in het speelgedeelte van de kamer en de helft in de hobbykamer) en een heel diepe vensterbank. Die diepe vensterbank biedt verschillende mogelijkheden, maar hoe en wat precies daar konden we het maar niet over eens worden. Kussens erin om een fijn zit- en leesplekje te maken? Een speelplek voor de jongens? Gewoon een vensterbank voor planten? Een verzamelplek voor zooi? Want dat is het risico als zo'n plek geen 'echt' doel heeft, dat het vol komt te staan met van alles en niks.

En toen ineens wist ik het. Ik ga er een paar paprika's inzetten. Een inpandige kas. Leuk! Het werden uiteindelijk twee rode paprika's, een gele en een oranje. En twee gele tomatenplanten.

Deze foto is van een dikke week geleden en in de tussentijd zijn de paprika- en tomatenplanten enorm gegroeid. We hebben er al nieuwe stokjes bij gezet ter ondersteuning. In beide tomatenplanten zitten nu bloemetjes, dus dat belooft wat.

Er moet nog een definitief 'vloertje/vensterbank' in het bloemkozijn komen, maar dat is project 138 van onze to-do-lijst :o)
Niet alleen ik ben blij met mijn 'kasje'.... ook Jonas ligt er graag in het zonnetje.2 opmerkingen:

Myrthestiek zei

Ik krijg het bloemkozijn niet echt gevisualiseerd, maar dat ligt aan mijn hersens op het moment :o).
Je hebt een prachtige oplossing zo bedacht. Ziet er uit om op te eten (wat hier waarschijnlijk ook zo zou gebeuren met de kinderen), hopelijk waakt Jonas er goed over LOL.

Groetjes Tessa

Irma zei

zelf uit zaad gekweekt? goed hoor! Ik heb gewoon kleine plantjes gekocht.