vrijdag, april 18, 2008

Keek van de week 4 - Volkoren scones met banaan

Wel het recept, geen foto deze keer.... uh.... omdat ze al op waren, voor ik bedacht dat ik even een fotootje zou moeten maken ;o)

Volkoren scones met banaan

Nodig:
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
125 gram havermeel + iets extra (biowinkel)
50 gram poedersuiker
2 theelepels citroenrasp
2 rijpe bananen
2 theelepels kaneel
4 - 5 eetlepels melk + iets extra

Werkwijze:
Zeef het meel met het bakpoeder in een grote kom, roer er de suiker en citroenrasp doorheen.
Prak in een andere kom de bananen, maak er geen gladde puree van.
Roer de melk en kaneel erdoor.
Voeg het meelmengsel erdoor. Als het te droog blijft, iets melk toevoegen.

Rol het deeg uit tot ongeveer 2 cm dik. Snijd het deeg in 9 vierkanten.
Besmeer de scones met wat melk en strooi er wat havermeel.

Bakken in voorverwarmde oven op 220 graden, ongeveer 15 - 20 minuten.

Tips:
- Meng het deeg niet te lang, dan worden de scones taai.
- Je kunt de scones ook uit het deeg steken met een ronde uitsteekvorm of met een glas.
- Als je geen havermeel kunt of wilt gebruiken, kun je ook gewoon tarwebloem nemen. Je kunt het zelfrijzend bakmeel ook vervangen door tarwebloem, maar moet dan wel wat meer bakpoeder gebruiken.

1 opmerking:

MariecusBruyn zei

Lijkt me lekker. Zal het recept de kinders eens in handen duwen, die vinden het heerlijk om te bakken, en ik om te proeven :)