zaterdag, april 05, 2008

Klep dicht!

Vorige week vond ik bij de kringloopwinkel een oud schooltafeltje. Metalen onderstel, houten bak, met klepdeksel. Ik heb geen foto van het tafeltje gemaakt, maar op marktplaats staat een aantal vergelijkbare exemplaren. Met een vaag idee wat ik met dit tafeltje wilde doen, heb ik het mee naar huis genomen. De afgelopen dagen heeft het een metamorfose ondergaan.Het metalen onderstel is vervangen door een houten kastje. De oude laklaag hebben we er afgehaald (fijne klus :o) en het hout hebben we daarna met houtbeits en vloeibare bijenwas ingewreven (het past nu bij onze boekenkast/vensterbank-combi). Wielen er onder en klaar was mijn breikastje cq -tafeltje.

In het kastje staat een mand met een paar mooie bollen en strengen. Klaar voor het grijpen en voor nu mooi genoeg om verlekkerd naar te kijken. Naast de mand mijn map met patronen, stekentabellen en ander handigs dat je graag bij de hand wilt hebben.

Maar het mooiste.....

Onder de klep liggen mijn naaldenrol, een tasje met allerlei brei-hulpjes, de sokken waar ik mee bezig ben (Vinnland) en het patroon daarvan. Onder het patroon liggen nog 2 paar half-affe sokken. Ooit ga ik die afmaken (denk ik, hoop ik).

Heerlijk, alles onder handbereik, maar toch uit het zicht (én van de bank!).

5 opmerkingen:

Myrthestiek zei

Prachtig, en heerlijk zo'n eigen brei-opberg-plek.

Celeste zei

Helemaal Goed zo een tafeltje!!

Alles netjes bij elkaar en ruimte op je bank..

Petrouchka zei

Mooi , Mooi ,. Mooi ....
Wat geniet ik toch iedere keer weer als ik even bij je kom langsneuzen hier ..
Wat ik me nog herinner van zo'n klepkastje ...is mijn vingers tussen de klep ...aiiiii

Petrouchka

MariecusBruyn zei

En van de bank af... met die woorden kwam er spontaan een glimlach op mijn lippen. Je wil niet weten hoe mijn bank eruit ziet: als er visite komt, ben ik eerst een kwartier bezig met alle zakjes, breiwerkjes en frutseltjes eraf te halen :p
Toch ook maar op zoek naar een oude schoolbank?
Veel plezier ermee! (en geen kauwgom eronder plakke, hè)

odette zei

Wat een mooi kastje is het geworden.Ik heb vroeger ook zo een tafeltje gehad, maar ja tijdens verhuizingen zijn de nodige dingen op de stort beland.
odette