dinsdag, februari 10, 2009

Terugpraten

Met het schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat ik laks ben in het reageren op comments op mijn weblog. Ik neem het me telkens voor, maar dan schiet het er toch weer bij in. Mea Culpa. En ik ga mijn best doen om te veranderen, want ik vind het altijd zo leuk om reacties te lezen.

Ik zal een aantal vragen van de laatste tijd nú beantwoorden.

@ Lonneke,
Ja hoor, ik ben helemaal gerust gesteld nu ik weet wie er achter L.T. schuilgaat. Leuk dat je mijn weblog hebt gevonden. Doe je de groeten aan je ouders en zus? Ik kon je trouwens niet mailen, omdat je geen emailadres achter had gelaten. Zijn de vilten sloffen van jou en je zoon gelukt?

@ Daniëlle,
Ik moest zo lachen om jouw reacties op het bananenbrood en dat jullie er speciaal bruine bananen voor uitzoeken in de winkel. Het blijft hier ook een succesnummer. Ik moet trouwens hoognodig weer eens een 'keek-van-de-week-achtig iets bakken, vind je niet? Ik weet trouwens niet zeker of jij bent wie ik denk dat jij bent? Volgens mij ken ik je van de katoenen-luier-lijst en jij breit ook sokken?

@ Ria, grappig dat het brownies-recept de hele familie door is gegaan bij jullie. Hmmm, ik heb ze al lang niet meer gemaakt. Wij vinden ze ook zo lekker (té lekker eigenlijk). En dat terwijl het recept gewoon uit een kinderkookboekje komt. Simpel, maar perfect.

@ Odette,
Drammer Hage, eigenlijk vind ik de naam mierenhoop ook leuker :o)

@ Tessa,
Oeps, ik herinner me iets van '4 willekeurige dingen over mezelf'. Dat rijtje heb ik in gedachten al zeker 147 keer geschreven, maar het wordt tijd dat ik het eindelijk eens op mijn weblog zet, vind je niet?

@ Lenny,
Sokken brei ik volgens mijn eigen standaardpatroon, dat ik uit mijn hoofd ken. Een aanrader is het basis-sokkenpatroon van Wolhalla. Sowieso een heel leuke en interessante website, volop keuze in sokkengarens en gratis patronen. Ik denk dat je daar alle informatie vindt die je nodig hebt voor een paar sokken voor je man. Maar pas op hoor, voor je het weet heb je er een nieuwe hobby bij en brei je sokken voor de hele familie.

@ Anita,
Toevallig heb ik mijn patroon van de sloffen van de Tissien-site momenteel uitgeleend, maar het is echt erg simpel. Je breit een rechthoek, gewoon telkens rechts (dus ribbels) en op het eind minder je geleidelijk steken voor de tenen. Dan naai je de achterkant vast en de bovenkant. En dan laat je ze vilten in de wasmachine of op de hand. Ken je de website van Dropsgarens? Daar staan ook enorm veel gebreide/gevilte sloffen op.
Deze bijvoorbeeld: vilten sloffen
Of deze: vilten sloffen
Als je zoekt op sloffen of slofjes, vind je er nog veel meer. Misschien staat daar een paar tussen dat je aanstaat? Omdat je met dikke wol en naalden breit, zijn ze klaar in een mum van tijd. Misschien nog net op tijd voor Valentijnsdag?

@ Heleen,
Ik verf nooit wol met Dreamline, dus kan je daar helaas niets zinnigs over zeggen. Acid dyes en levensmiddelenkleurstoffen bevallen me heel goed en dat werkt heel gemakkelijk, dus dat heeft mijn voorkeur.

@ Mijn anonieme bolmaatje. Wat een verrassing, een berichtje op mijn weblog van jou. Ik heb werkelijk geen idee wie je bent. Aan je manier van schrijven denk ik dat je niet uit België komt, maar dat is dan ook mijn enige vermoeden. Laat je nog eens iets van je horen?

Mocht ik iemand of iets zijn vergeten, dan hoor ik het hè? En dan beloof ik bij deze een snellere reactie te geven.

Doeg,
Judith


3 opmerkingen:

Myrthestiek zei

ROFLOL.

Ik ben heel benieuwd naar je uiteindelijke lijstje :D.

En laat die keek-van-de-week maar weer eens komen!

Danielle zei

Jahoor, ik ben geloof ik inderdaad wie jij denkt dat ik ben. Huh? Die van de katoenen luiers, gebreide sokken en geprakte bananen zegmaar ;-)

Enne, kom maar op hoor, met je volgende keek-van-de-week (heb je er niet toevallig eentje voor verschrompelde appeltjes??)

L.T. zei

Dag Judith,

Wat een leuk verrassing zo op vrijdag de 13e. Een Antwoord.Of eigenlijk een heleboel antwoorden.
Nu ik weer: via een link kwam ik bij jou, en je schreef leuk. En op een gegeven moment dacht ik, het zou toch niet Judith zijn? Dat rare L.T. komt door het kiezen van een identiteit. Ik lees nog niet zo lang blogs en reageer al helemaal (bijna) niet. Plotseling bleek ik L.T. te heten. En m'n mailadres bij jou niet bekend? Ondanks dat dit bericht ergens vandaan komt? Vreemd. Probeer eens l o n zonder spaties. Dan het bekende tekentje en inbeeld. Plus nl.
En een leuk breiblog die jij en je medebreiers vast al kenen: http://www.yarnharlot.ca/blog/
En de sloffen: lekker warm en vooral die van m'n zoon prima van vorm (was van een andere wolsoort).
En ja, graag meer recepten. Eentje voor oude bananen: een lepel bloem, een lepel melk en een overrijpe banaan per persoon. Maken lekkere pannenkoeken. Groetjes