zondag, januari 31, 2010

Kiloknaller!

Een cadeaubon twv 500 euro krijgen als prijs voor een simpel spelletje en die mogen besteden aan boeken, cd's etc is eindeloos leuk (en tegelijk ook een beetje ongelofelijk). Zoals beloofd hier mijn Bol-Boeken-Buit :o). Een deel daarvan om precies te zijn, want er is nog een restbedrag over ook....


Mini-statief

PES 2010 (playstation-spel voor onze voetbalfanaat)


Doe Het Zelf (voor mijn doe-het-graag-zelvende manlief)




















En, dus, uh, ja, wordt vervolgd.....

zaterdag, januari 30, 2010

Appels en bomen



Heeeeee, hier begint een jongetje op zijn moeder te lijken.......





P.s. Over boeken gesproken.... wordt het niet eens tijd voor een Bol-Boeken-Buit-Blogje, Judith?

zondag, januari 17, 2010

Alle beetjes helpen...


Help Haïti

En alweer is Haïti getroffen, deze keer is het een aardbeving, die de situatie nog schrijnender maakt dan hij al was.




De beelden zijn schokkend, de feiten ontluisterend. Een financiële bijdrage overmaken naar Giro 555 helpt het leed in Haïti een klein beetje verzachten, maar misschien wilt u liever een kleinschaliger project steunen waarvan elke cent op Haïti terecht komt waar het zo keihard nodig is.


Wij vertellen U graag over de Stichting Naar School in Haïti. Een project in Kenscoff ten zuiden van de hoofdstad Port-au-Prince, het episch centrum van de aarbeving. Deze stichting is opgericht door Marijke Zaalberg. Sinds 1995 werkt zij in Haïti, een land dat al jaren geteisterd wordt door politieke onrust, geweld en een schrijnende armoede. De stichting heeft een aantal scholen opgericht en geeft hiermee de armste kinderen een kans op onderwijs. Hiernaast bestaat een belangrijk deel van de werkzaamheden uit het bieden of organiseren van (tijdelijk) onderdak, voedsel, kleding, (geld voor) medicijnen aan kinderen en/of hun ouders. Momenteel heeft dit logischerwijs de allerhoogste prioriteit.


Enkele van onze Amelander Haïtiaanse kinderen hebben bij Marijke in haar huis gewoond, zij heeft met alle zorg en liefde voor onze kinderen gezorgd. Wij zijn haar ontzettend dankbaar wat zij voor onze kinderen heeft betekend en nog steeds betekent, zij maakt het mogelijk dat er contact blijft met de biologische familie van onze kinderen. Wij maken ons zorgen, hoe gaat het nu met hen……?


Met deze actie willen wij Marijke alle steun geven die zij nu zo hard nodig heeft om de kinderen en mensen van Haïti te kunnen helpen.


Wij hopen op uw steun,


Rabobank Westerbork 3694 39 511 t.n.v. Help Haïti



Ontzettend bedankt!


Cobina Hesselink
Yvonne Brouwer
Judith Visser

donderdag, januari 14, 2010

Haïti



Het land waar de roots van onze oudste zoon liggen en ons hart. De beelden zijn schokkend, de feiten ontluisterend. Het komt snoeihard binnen.

Hier liepen wij 8 jaar geleden rond. Probeerden het land van onze zoon te bevatten. Zoveel armoe, zoveel ellende, maar ook zoveel schoonheid. Onder de indruk. En voor altijd een deel van ons leven.

Haïti had het al zo moeilijk....

Giro 555, ik hoef niet uit te leggen waarom.

vrijdag, januari 08, 2010

Bloed, zweet, geen tranen

Vorig jaar (klinkt langer geleden dat het was) volgde ik een workshop beenbewerken. Na een kort verhaal over de geschiedenis en de techniek, mochten we zelf aan de slag om van een stukje bot (soepbonkje) iets te maken.

Het was een middag lang hard werken (zweet), ik stak mezelf met een puntig vijltje in mijn vel (bloed) en het resultaat was heel verrassend (geen tranen).

Het is altijd leuk om te zien hoe verschillend de eindprodukten zijn, terwijl je allemaal met hetzelfde materiaal en gereedschap werkt.




Ik maakte een naald. Ik ben al een poosje van plan om eens iets te doen met de oude handwerktechniek 'Naaldbinden'. Om daar een benen naald voor te gebruiken, vind ik wel toepasselijk.




Vaag te zien zijn mijn initialen. Er vakkundig ingekrast (zo uit de losse hand, met een zakmes) door één van de workshopleiders.

Vorig jaar waren we in het Historisch Openlucht Museum in Eindhoven. Het weekend stond in het teken van de Vikingen (die hadden 'vecht-les'), maar er waren ook allerlei demonstraties van verschillende ambachten. Zo leuk, een 'levend' museum! Er was ook een beenbewerker aan het werk. Hij had verschillende benen naalden te koop, voor € 7,- per stuk. Dat vond ik toen een flinke prijs. Maar na het volgen van de workshop weet ik dat dat eigenlijk een koopje is. Die naalden zijn minstens het dubbele waard.

Ik zag in het krantje van het Sociaal Cultureel Werk dat de workshop beenbewerken wegens succes nog een keer gegeven wordt. Ik zit er over te denken om me nog een keer aan te melden. Het lijkt me leuk om een Diz te maken. Natuurlijk kan ik dat ook gewoon thuis doen, maar het is ook wel heel gezellig om met een groepje te zitten zweten :o)

maandag, januari 04, 2010

Uitzicht


De wereld is mooi met een laagje sneeuw.
En helemaal met zulke luchten...