zondag, januari 17, 2010

Alle beetjes helpen...


Help Haïti

En alweer is Haïti getroffen, deze keer is het een aardbeving, die de situatie nog schrijnender maakt dan hij al was.
De beelden zijn schokkend, de feiten ontluisterend. Een financiële bijdrage overmaken naar Giro 555 helpt het leed in Haïti een klein beetje verzachten, maar misschien wilt u liever een kleinschaliger project steunen waarvan elke cent op Haïti terecht komt waar het zo keihard nodig is.


Wij vertellen U graag over de Stichting Naar School in Haïti. Een project in Kenscoff ten zuiden van de hoofdstad Port-au-Prince, het episch centrum van de aarbeving. Deze stichting is opgericht door Marijke Zaalberg. Sinds 1995 werkt zij in Haïti, een land dat al jaren geteisterd wordt door politieke onrust, geweld en een schrijnende armoede. De stichting heeft een aantal scholen opgericht en geeft hiermee de armste kinderen een kans op onderwijs. Hiernaast bestaat een belangrijk deel van de werkzaamheden uit het bieden of organiseren van (tijdelijk) onderdak, voedsel, kleding, (geld voor) medicijnen aan kinderen en/of hun ouders. Momenteel heeft dit logischerwijs de allerhoogste prioriteit.


Enkele van onze Amelander Haïtiaanse kinderen hebben bij Marijke in haar huis gewoond, zij heeft met alle zorg en liefde voor onze kinderen gezorgd. Wij zijn haar ontzettend dankbaar wat zij voor onze kinderen heeft betekend en nog steeds betekent, zij maakt het mogelijk dat er contact blijft met de biologische familie van onze kinderen. Wij maken ons zorgen, hoe gaat het nu met hen……?


Met deze actie willen wij Marijke alle steun geven die zij nu zo hard nodig heeft om de kinderen en mensen van Haïti te kunnen helpen.


Wij hopen op uw steun,


Rabobank Westerbork 3694 39 511 t.n.v. Help HaïtiOntzettend bedankt!


Cobina Hesselink
Yvonne Brouwer
Judith Visser

2 opmerkingen:

Monique zei

Hallo Judith, ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt. En inderdaad alle beetjes helpen. Ik ga ook wat geld overmaken om Marijke te steunen, in al het goede wat zij doet.
Succes met jullie actie.

Groetjes, Monique

heleen zei

Ik heb net op de site gekeken, wat een ongelofelijk mens is Marijke! Ik huil om Haiti en de kinderen daar. Kan beter op een andere manier steunen he? Dat ga ik doen!