vrijdag, januari 08, 2010

Bloed, zweet, geen tranen

Vorig jaar (klinkt langer geleden dat het was) volgde ik een workshop beenbewerken. Na een kort verhaal over de geschiedenis en de techniek, mochten we zelf aan de slag om van een stukje bot (soepbonkje) iets te maken.

Het was een middag lang hard werken (zweet), ik stak mezelf met een puntig vijltje in mijn vel (bloed) en het resultaat was heel verrassend (geen tranen).

Het is altijd leuk om te zien hoe verschillend de eindprodukten zijn, terwijl je allemaal met hetzelfde materiaal en gereedschap werkt.
Ik maakte een naald. Ik ben al een poosje van plan om eens iets te doen met de oude handwerktechniek 'Naaldbinden'. Om daar een benen naald voor te gebruiken, vind ik wel toepasselijk.
Vaag te zien zijn mijn initialen. Er vakkundig ingekrast (zo uit de losse hand, met een zakmes) door één van de workshopleiders.

Vorig jaar waren we in het Historisch Openlucht Museum in Eindhoven. Het weekend stond in het teken van de Vikingen (die hadden 'vecht-les'), maar er waren ook allerlei demonstraties van verschillende ambachten. Zo leuk, een 'levend' museum! Er was ook een beenbewerker aan het werk. Hij had verschillende benen naalden te koop, voor € 7,- per stuk. Dat vond ik toen een flinke prijs. Maar na het volgen van de workshop weet ik dat dat eigenlijk een koopje is. Die naalden zijn minstens het dubbele waard.

Ik zag in het krantje van het Sociaal Cultureel Werk dat de workshop beenbewerken wegens succes nog een keer gegeven wordt. Ik zit er over te denken om me nog een keer aan te melden. Het lijkt me leuk om een Diz te maken. Natuurlijk kan ik dat ook gewoon thuis doen, maar het is ook wel heel gezellig om met een groepje te zitten zweten :o)

1 opmerking:

heleen zei

Ik ben benieuwd naar je diz (wat een raar woord eigenlijk). Je naald is prachtig!

groetjes, heleen

ps je link werkt niet goed, of ligt dat aan mij?