zaterdag, januari 05, 2008

Sinaasappel

Nog even snel een blogje schrijven en dan kruip ik fijn in bed. De eerste nacht in onze eigen slaapkamer. Niks master-bedroom, gewoon die van pappa en mamma ;o)

We hebben hard gewerkt de afgelopen dagen en zijn best tevreden over wat er nu klaar is. Volgende week moet Leo 3 dagen op cursus en de rest van de week werken. Ik verwacht niet zoveel te kunnen doen als ik alleen thuis ben met de jongens. Ik hoop de dozen en tassen met kleren uit te kunnen pakken. Ik vind het altijd zo bar ongezellig als Leo een paar nachten van huis is, maar gelukkig heeft zich al een vrijwilliger gemeld om mijn 'slaapje' te zijn volgende week, oudste zoon verheugt zich daar nu al op, dus dat komt helemaal goed. Jongste heeft nog geen idee welke kansen er liggen als pappa niet thuis is, maar dat zal ongetwijfeld niet lang meer duren. Dan wordt het toch een beetje krap, het 'grote bed' is maar 1,40 breed. Slepen we gewoon een matrasje bij op de kamer en dan om en om, of zo.Gisteren hebben we een houten vloer gelegd op onze slaapkamer. Als volleerde parketteurs (nou ja, dat is ook niet zo moeilijk met een click-vloer...). Eigenlijk vormen Leo en ik best een goed klusteam. Leo is erg handig, ik ben een pietlut. Hij is van het overzicht, ik van de details. Hij van het zware werk, ik van het priegelen. En ook, Leo sjouwt een kast en ik geef aanwijzingen 'iets naar links, nee sorry, toch iets naar rechts' ;o). En we kunnen samen klussen zonder ruzie te maken en dat is, als je naar een aflevering van Het Blok kijkt, toch niet echt vanzelfsprekend ;o)Dankzij de bijenwas van Auro hing er een zeer aangename subtiele sinaasappellucht op de bovenverdieping na het 'wassen' van de vloer. Ik had nog nooit met Auro gewerkt, maar wat een fijn produkt om mee te werken. En de vloer ziet er prachtig uit. Ik ben er zo blij mee.Zijn de 'knikken' in het dak te zien op de foto? Ons huis heeft een bijzondere dak-constructie (waarvan ik nu even niet op de naam kan komen, grrrr) en in onze slaapkamer zie je die heel mooi terug.

De foto geeft ook een mooi doorkijkje naar de overloop, waar we nog veel moeten doen. De kastenwand (wát een ruimte, heerlijk) gronden en verven, houten vloer leggen (nu ligt er een stuk rest-zeil voor het stof).

Maar de vloer was niet het enige dat we hebben gedaan. Gordijnen in de kamer en keuken (oké, eerlijk is eerlijk, de helft hangt nog maar), lampen, de deurbel (heuse ouderwetse trekbel), douchekoppen (yep, 2) en oninteressante-maar-toch-handige dingen als wcrol-houders, handdoekhaakjes en zo. Er was meer, maar dat ben ik nu even kwijt. Tijd voor mijn bedje (in mijn nieuwe nog licht naar sinaasappel geurende slaapkamer, hoera!).

1 opmerking:

Irma zei

was het dak niet iets met "kardinaal"