zaterdag, december 06, 2008

Potje, potje, keteltje

Greetje begon ermee, ze liet haar theepotten zien op haar weblog (waar ik me enorm zat te verlekkeren aan haar gele emaille theepot). Haar laatste aankopen deden me glimlachen. Allebei hebben we 'onlangs' een stenen theepot met stippen en een emaille exemplaar aan onze collectie toegevoegd. Wat is toeval?

Maar na Greetje kan ik natuurlijk niet achterblijven, hierbij mijn theepottenparade.Columbus (het ei van...) is al jaaaaaaaaren onze trouwe warmhouder. Gekocht in mijn 'gele periode', maar nog steeds dagelijks in gebruik. Wegens een beginnend lekprobleempje zijn we inmiddels wel op de uitkijk voor een andere thermoskan, maar tot nu toe hebben we geen goede vervanger gevonden (eisen: kleurig, druppelvrij, anderhalf liter, met handig indrukdeksel... en nee, wij stellen he-le-maal geen hoge eisen aan een nieuwe thermos...).

Even poseren nu:
Wit met blauwe stippen en emaille klavertje vier. Beiden gevonden tijdens kringloopwinkelen. In de beker en glazen pot losse bosbessenthee.

De rest:


Met de klok mee: Dubbelwandige theepot (Duet van Bredemeijer). Ooit heel duur gekocht, maar gaat een leven lang mee (althans dat hield ik mezelf voor toen ik hem kocht). Kleurige thermosfles (online gekocht bij de Hema en bleek bij thuiskomst veel te klein voor echte theeleuten). Stenen theepot in een jasje. Heel lang geleden gekocht met heel veel korting (inruilactie oude theepot). Staat eigenlijk werkeloos in de kast, maar toch kan ik hem niet weg doen (ra ra klapsigaar). Op het onderste plankje mijn favoriete verse-kruiden-theepot (citroenmelisse of munt uit de tuin hóren in deze glazen pot) en een klein potje dat ik zelf heb beschilderd en bestipt. Precies goed voor de thee als ik alleen thuis ben.

En dan ook maar even mijn lievelingsbeker.Met een varken-in-de-modder-cakeje. Gebakken voor oudste's verjaardagsfeestje. En ja, ze waren heeeeeeeerlijk.

6 opmerkingen:

Irma zei

Nou dat is een leuke doorstart van je blog.
Ik ga met je mee zoeken!
Het is echt gruwelijk rvs allemaal
rvs tot 2 liter
http://www.h-s-t.nl/?cat=98&subcat=528&page=30
Voor de leuk is deze:
http://www.pylones.com/produit.php?pid=1353&num=7
Maar als ik zo zie hoe moeilijk het is zo ik gauw voor de saaie witte gaan:
http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/boutique/produits/sim-bout_isotherme_ther_blc.html

Irma zei

sjips, ik zie dat de links niet goed zijn doorgekomen.

Anoniem zei

LEUK LEUK LEUK!!!! Eindelijk dan toch, Judith! Die stippenpot is echt gewéldig! En ik heb ook zo'n groen emaille met klavertjes. Maar waar die is gebleven.... waarschijnlijk ingepikt door Dagmar. Ik zal eens onder de puinhopen in haar kamer kijken. 't Is zo'n leuk theepotje!

Zo, wie is de volgende?

groetjes Greetje

Lizet zei

Ontzettend leuk om te zien! En leuk, die variatie!
Gek genoeg ben ik nog nooit echt op het idee gekomen om een thermoskan te introduceren voor thee (ja, we hebben er een voor koffie, wordt uitsluitend gebruikt onderweg), klinkt wel als erg praktisch.

DE mok is een plaatje...

Maia zei

De theepotten zijn stuk voor stuk mooi, maar mijn grootste liefde gaat uit naar die moddervarkentjes!! Geweldig!!!

Anoniem zei

Judith
ik ben al zo lang op zoek naar het sokkenpatroon wat jij voor je vader hebt gebreid,zou ik dit patroon van jou kunnen krijgen?
ik wil ze graag maken voor mijn man.
hopend op antwoord,vr. groeten,

Lenny.