zaterdag, februari 09, 2008

Opsekop

Lang (heeeeel lang) heb ik er tegenaan gehikt, het breien van sokken vanaf de teen richting de boord. Ik liep maar met het idee dat dat moeilijk/lastig/onbekend is, waardoor ik bij een nieuw paar sokken toch telkens maar weer bij de boorden begon. Maar dit jaar kwam ik in blogland opvallend vaak blogjes tegen over 'fearless knitting' (waar ook opvallend vaak toe-ups in de wensenlijstjes stonden) en besloot ik mijn angsten overboord te gooien en het gewoon te gaan proberen (met een beetje hulp van Cat Bordhi en Tijm).

Steken opgezet volgens de Figure-8-Cast-On en huppatee, breien.En toen ging het mis. Op de verkeerde plek geminderd, waardoor de hak niet goed zat en de hoek tussen voet en been te groot. Niet erg comfortabel ;o(. En de tenen vond ik te puntig. Kortom: doorbreien zou zonde van tijd en garen zijn. Dus uitgehaald en een 2e poging. En dan nu wél helemaal volgens een patroon. Bij m'n eerste magische bol ruil kreeg ik het 'You're putting me on'-patroon en dat bleek een schot in de roos.

In plaats van 8 steken voor de opzet heb ik nu 24 genomen, waardoor de punt van de tenen veel minder smal is (en beter om mijn tenen past).Badend in het zonlicht (hoe zalig na al die nattigheid van de laatste tijd, we hadden een privé-zwembad rond ons huis!)De sokkenwol heb ik zelf geverfd (later meer hierover), in de pan (garbage-bag methode, waarover ook later meer). Met blauw, roze, paars in alle tinten. Ik raak een beetje uitgekeken op de zelfstrepende garens, merk ik. Tijd dus voor wat meer 'onvoorspelbare' garens. Grappig genoeg is de ene sok veel blauwer dan de andere, die meer roze heeft. Duidelijk brusjes, maar niet identiek. Ik hou daar wel van ;o)

4 opmerkingen:

Myrthestiek zei

Mooie sokken! Ik heb juist de schrik voor sokken vanaf de boord naar beneden :o).

Irma zei

Ze zijn leuk!!
En zelfstrepend?..you know...kan eigenlijk niet meer...zeker niet bij een doe het zelver!!
En zie ik daar op de achtergrond RUIMTE?

Petrouchka zei

Mooi mooi , mooi , leuke kleurtjes ,,
Het enige wat ik nog wil breien met streepjes ...zijn sokken om kado te geven ..
Ik houd wel van wilde sokken , vooral als ze poolen ..
Ja ik weet het dat vind jij weer blehhhh , maar ik houd van die brusjes ...

MariecusBruyn zei

wat een leuk idee, sokken vanaf de teen naar boven toe. Ik werk meestal met restjes, en zit dan met het probleem hoe lang het been te breien. Dat is vanaf heden opgelost :)
Dank je wel voor de link naar het patroon! Nu nog de tijd vinden om het te vertalen en dan breien maar!