zaterdag, maart 31, 2007

Kleurige wolletjes


Afgelopen week heb ik weer eens lekker (sokken)wol geverfd.

2 Soorten sokkenwol, met kool-aid, levensmiddelenkleurstoffen en acid dyes.

1 Streng (voor 1 paar sokken) met blauw, turquoise, paars, donkerpaars en donkerbordeaux. 2 Strengen (gelijk geverfd, samen ook voor 1 paar sokken) in roze, geel, oranje, rood en roodbruin.


Beide strengen zijn (nagenoeg) gelijk. De linker heb ik opnieuw opgewonden. Grappig hóe verschillend de strengen lijken.




Door het zonlicht zijn de kleuren op de (buiten)foto lichter dan in het echt. Ze zijn in het echt intenser/donkerder.









Dit lijkt er meer op:






































Deze bol heeft kobaltblauw, turquoise, lila, paars en diepbordeaux. En hoe knap (hèhèhè), het is precies geworden zoals ik het graag wilde.

Mijn magische bol is er!

Liep ik toch bijna de postbezorger mis. Omdat D buiten aan het spelen was, had ik het touwtje uit de brievenbus hangen. Kan hij zichzelf redden (oftewel: het voorkomt dat ik 101 keer naar de voordeur moet lopen). Dus toen de bel ging, dacht ik 'ja ja, leuk grapje' (er wordt nogal eens deurtjebellen gedaan de laatste dagen en ik reageerde dus verder niet. Maar het was dus de postbode en hij was al onderweg naar het fietsenhokje... met een pakje voor mij!

Joepiedepoepie!

Prachtige kaart!

Die krijgt een mooi plaatsje in mijn hobbyruimte

In mijn pakje ook een patroon voor toe-up sokken. Het wordt de hoogste tijd dat ik dat eens ga proberen. Ik zie de voordelen ervan, maar ik val toch telkens weer terug op mijn vertrouwde manier van sokken breien: van de boord naar beneden. Daar hoef ik niet bij na te denken en dat breit zo fijn gedachtenloos.

Ik kon me natuurlijk niet beheersen en heb zowel de bol uit het papier gehaald als het aparte pakje uitgepakt. Mijn lievelings-chocoladenoten. Jummie, jummie, die ga ik lekker helemaal alleen op eten ;o)

Zie je die puntjes uit de bol steken?

Breinaaldjes?

Joepie. Meilenweit Mega Boots Stretch. In míjn kleuren. Ik heb nog niet met deze sokkenwol gebreid (wel een bol van in huis, maar in andere (niet-mijn) kleuren (dus dat worden een paar sokken voor een ander). Ben benieuwd, ik hoor er goede dingen over.

Maar nu zit ik wel met een dilemma. Ga ik van mijn magische bol sokken breien volgens het bijgegeven patroon of kies ik toch ook nu weer voor mijn vaste ritueel (niet nadenken, dus sneller en dus eerder langs de inhoud van mijn bol (waar ik toch wel errug nieuwsgierig naar ben!) en dan voor een volgend paar voor toe-up? Denk denk...

Dankjewel magische geefster. Je hebt me (nu al) heel blij gemaakt!