zaterdag, september 23, 2006

Bij de thee (of koffie of limonade of..)

Gisteren heb ik (sinds heeeeel lang) weer eens koekjes gebakken. Het recept had ik ooit eens uitgeknipt uit één of ander tijdschrift (by-the-way daar zou ik eens mee moeten stoppen; met alle verzamelde en nog eens uit te proberen recepten kan ik gerust tot mijn 167e jaar voort).


Ze zien er hartstikke leuk uit, maar helaas valt de smaak nogal tegen. Een beetje saai van smaak, ondanks het cacaopoeder in de helft van het deeg. Volgende keer ga ik experimenteren om een beter resultaat te krijgen.

Er staat hier nog een emmertje gekregen (val)appels in de keuken, die dringend verwerkt moeten worden (nadeel van valappels, ze rotten heeeeeeel snel door de beurse plekken). Wat zal ik gaan maken? Een appeltaartje, appelcrumble als toetje voor morgen of toch maar lekkere appelcompote? Mmmmmmm....

2 opmerkingen:

Tijm zei

Gezellig stukje!! Als ik snel wil met appels maak ik er appelmoes van. En ik heb nu heel handig een ding van IKEA die je op de appel zet en dan drukken. Gaat het klokhuis eruit en is de appel gelijk in 8 partjes. Ik geef zo de kinderen elke dag 2 appels in stukken mee en voor de appelmoes kan ik dan heel snel het schilletje er af halen.

zoetegoed zei

De koekjes zien er heel lekker uit.
Oh ja..en die uitgeknipte recepten...I know. Hoe heb ik het opgelost: iedere zaterdag bij het maken van het boodschappenbriefje, een handvol knipsels gepakt en geselecteerd op bruikbaarheid: snel te maken en realistisch te maken. Ik heb wel 100 recepten van chocoladetaart weggegooid, omdat ik het toch niet maak....en als ik het wil maken, dan trek ik het wel uit een boek of van internet.