vrijdag, maart 27, 2009

Vandaag is het.....


Ik wens je een fijne Draag-Vreemde-Sokken-Dag!

Doeg,
Judith, die geen idee heeft wat nu eigenlijk écht vreemde sokken zijn. In mijn la liggen gekochte sokken, zwarte sokken, bonte sokken, effen sokken, gebreide sokken, katoenen sokken, wollen sokken, dunne sokken, dikke sokken, pantysokjes, enkelsokjes, maar nergens kan ik een paar vréémde sokken ontdekken. Nou goed, dan maar 2 verschillende sokken aan, dat is toch wel een beetje vreemd, nietwaar?

dinsdag, maart 03, 2009

Swappen en piffen

Vakjargon?

Eerst even snel een kort uitlegje voor de mensen die niet weten wat een Swap of PIF is. Een swap is een ruil, vaak met een bepaald thema, binnen een groep mensen (bijv. een groep mensen waar je mee emailt). Je kunt een bekende Swap-partner hebben of een anonieme. Je kunt een rechtstreekse Swap hebben (tussen 2 mensen onderling) of een willekeurige (Je stuurt iets naar iemand, je krijg van iemand anders iets).

Ik doe momenteel aan 2 Swaps mee. De ene is een Magische Bol Swap. Dit is een bol wol met daarin verschillende kadootjes verstopt/gewikkeld. Je breit als het ware je kadootjes los. Voor deze Swap (en eerdere en ook andere samenbrei-activiteiten) hebben we een eigen weblog: Wolswap.

De andere Swap speelt zich af op Ravelry, binnen de UK-Spinners. Jammer genoeg niet toegankelijk als je niet staat ingeschreven. De inhoud van deze Swap was duidelijk en afgebakend:
- 100 gram spinbare vezels (gekaard, gekamd, geverfd, wol of andere 'fibers, enz.)
- 100 gram spinbare vezels, waarvan de helft gesponnen. De andere helft kan je Swap-partner spinnen. Op dezelfde manier of juist heel anders om het verschil te zien.
- Een niet-wol gerelateerd kadootje.

Ik kan nog niet laten zien wat ik aan Sarah heb gestuurd, want mijn pakketje is nog niet aangekomen. Ze leest hier mee (of kijkt mee, want ze kan geen Nederlands lezen :o) en ik wil haar verrassing niet verpesten.

Haar pakketje voor mij kreeg ik eind vorige week. Mijn mond viel open toen ik het uitpakte. Wát een verwennerij. Het was namelijk een combi-pakket. Een deel voor de UK-Spinners-Swap en een deel voor de PIF oftewel Pay It Forward. Het PIF-gebeuren speelde zich eind 2007 al af en eigenlijk had ik er niet meer op gerekend iets van Sarah te krijgen. Maar toen we in de Spinners-Swap aan elkaar gekoppeld werden (wat is toeval?), bleek dat ze haar PIF-belofte alsnog wilde nakomen. Wie ben ik om daar nee tegen te zeggen?

Het UK-Spinners-Swap-deel:



Een close(r)-up van Sarah's handgesponnen wolletje. Prachtig gelijkmatig gesponnen, heerlijk zacht, mooie kleuren. Het is een 3-draadsgaren. 1 Draad is spacedyed cashmerino (cashmere en merino), 1 draad is bordeaux merino en 1 draad is gele merino. Het garen is zelfstrepend. Sarah heeft meer gesponnen dan nodig was, 90 gram, dus in principe kan ik met alleen haar streng al iets moois breien. Maar ik spin mijn gedeelte erbij en heb dan voldoende voor iets groters. Deze zachtheid schreeuwt om iets op-de-huid-draagbaars.



Verder kreeg ik 2 handgekaarde 'bats' met merino, angelina (ragfijne glinsterdraadjes), zijde, katoenpilletjes en mohairlokken. Shunklies maakte deze prachtige paarse wolkjes.



Op de bats ligt een zakje geverfde zijde om mee te spelen. Kaarden met wol, zo spinnen, mee vilten. En een setje piepkleine stekenmarkeerders (voor dunne breinaalden).
En of dat nog niet genoeg was, kwam er nog veel meer geweldigs uit het pakket.



Superwash (= antivilt-en krimpbehandeling) merino-bamboe lontwol. Om te spinnen voor bijv. sokken. Erg mooie paarstinten. Een streng handgeverfde sokkenwol (BFL-nylon) in groen, lime, turquoise en geel. Een sleutelhanger voor een klein gebreid sokje. En een geweldig boek, 'Knitting socks with handpainted yarn'. Ik had dit boek al een poosje op mijn wensenlijstje staan en ik was blijverbijsterd het als PIF te krijgen. Ik heb Sarah gezegd dat ik me verschrikkelijk verwend voel en dat het eigenlijk gewoon té veel is. Maar tjonge, wat heeft ze me verrast en blij gemaakt :o)

En dit kreeg ik dus in de week dat mijn Rose kwam, mijn magische bol (ook al zo geweldig! zie de wolswapblog voor foto's en verhalen), een ruilpakketje van Ballee (waarover ik nog ga bloggen) en ik nog nagenoot van de handwerkbeurs. Ja, het was een goede week :o)